Mimarsinan mahallesi’nin çehresi değişti

Mimarsinan mahallesi’nin çehresi değişti
Silivri Belediyesi tarafından ilçe genelinde eş zamanlı olarak başlatılan yol tamiri ve parke taşı çalışmaları kapsamında yapılan düzenlemeler Mimarsinan Mahallesi’nde büyük bir değişim yarattı.

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Silivri geneli parke taşı yol yapımı ve yol tamiri çalışmaları kapsamında Mimarsinan Mahallesi’nde düzenleme çalışmaları başlatmıştı. Nazım Kilim Caddesi, Beste, Hakan, Melis, Ezgi, Ata ve Türk Sokakları’nda eş zamanlı olarak sürdürülen çalışmalar kısa sürede tamamlanarak, mahalleyi modern bir görünüme kavuşturdu. Esnafın ve mahalle sakinlerinin takdirle karşıladığı çalışmalar kapsamında toplamda 9120 metre kare parke taşı ve 2455 metre de yağmursuyu oluğu çalışması yapıldı.

Sokaklar çamurdan kurtuldu
Yıllarca bakımsız kalan, kışın çamuru eksik olmayan Mimarsinan Mahallesi’nin yapılan düzenlemeler sonrasında çehresi değişti. Parke taşı çalışmalarının ardından yapılan peyzaj, ağaçlandırma ve çiçeklendirme çalışmaları da mahallede büyük bir değişim yarattı.

Neler yapıldı?
Silivri Belediyesi tarafından Mimarsinan Mahallesi’nde gerçekleştirilen yol tamiri ve parke taşı çalışmaları kapsamında; Nazım Kilim Caddesi’nde 2880 m² parke taşı yol, 660 metre yağmursuyu oluğu; Türk Sokakta 2230 m² parke taşı yol, 530 metre yağmursuyu oluğu; Ata Caddesi’nde 1290 m² parke taşı yol, 260 metre yağmursuyu oluğu; Ezgi Sokakta 720 m² parke taşı yol, 305 metre yağmursuyu oluğu; Beste Sokakta 730 m² parke taşı yol, 350 metre yağmursuyu oluğu; Hakan Sokakta 1270 m² parke taşı yol, 350 metre yağmursuyu oluğu olmak üzere toplamda 9120 m² parke taşı ve 2455 metre de yağmursuyu oluğu çalışması yapıldı. Melis Sokakta da 140 ton asfaltlama çalışması gerçekleştirildi.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.