NATO Bugün Türkiye İçin Toplanıyor

NATO Bugün Türkiye İçin Toplanıyor
NATO üyesi 28 ülkenin temsilcisi, Türkiye'nin yaptığı çağrı üzerine Brüksel'de toplanıyor.
Türkiye'nin, ulusal güvenliğine yönelik son saldırı ve tehditler üzerine terörizme karşı alınan tedbirler ve icra edilen operasyonlar hakkında müttefiklerini bilgilendirmek ve istişarelerde bulunmak amacıyla Kuzey Atlantik Antlaşması'nın 4. maddesi çerçevesinde NATO Konseyi'ne yaptığı çağrı sonuç verdi.

NATO Sözcüsü Oana Lungescu, NATO'nun kuruluşundan bu yana beşinci kez gerçekleşecek toplantının bugün yapılacağını açıkladı.

ANKARA DAVET ETMİŞTİ

Ankara, IŞİD ve PKK hedeflerine yönelik hava operasyonlarının ardından NATO'yu toplantıya davet etmişti. Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada "Ulusal güvenliğimize yönelik bu son saldırılar ve tehditler üzerine terörizme karşı almakta olduğumuz tedbirler ve icra ettiğimiz operasyonlar hakkında müttefiklerimizi bilgilendirmek ve istişarelerde bulunmak amacıyla, Kuzey Atlantik Antlaşması'nın 4. Maddesi çerçevesinde NATO Konseyi önümüzdeki hafta içinde tarafımızdan toplantıya çağrılmıştır" ifadesine yer verilmişti.

Kuzey Atlantik Anlaşması'nın 4. Maddesinde "Taraflardan herhangi biri, taraflardan birinin toprak bütünlüğü, siyasi bağımsızlığı ya da güvenliğinin tehdit edildiğini düşündüğü zaman, tüm taraflar birlikte danışmalarda bulunacağı" belirtiliyor.

NATO TARİHİNDE 5. KEZ...

NATO'nun tarihinde beşinci kez, bir üye devlet böyle bir toplantı talebinde bulunuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.