Nefes kesen uçaklar Büyükçekmece'de!

Nefes kesen uçaklar Büyükçekmece'de!
16. Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali bu yıl aynı zamanda da "Airfest 2015" Havacılık Festivali'ne de ev sahipliği yapıyor. 01-02 Ağustos tarihleri arasında 2 gün sürecek olan "Airfest 2015" Kültürpark Kemal Suna

 

 

Gökyüzünün sihirbazları Airfest 2015'te buluşuyor. Türkiye’nin en ünlü hava akrobasi pilotu Ali İsmet Öztürk, dünyaca ünlü İtalyan akrobasi ekibi Team Pioneer ve Litvanyalı akrobasi pilotu Jurgis Kairys nefes kesen gösterileriyle havacılık tutkunlarını mest edecek. Yüzde yüz Türk yapımı uçak Hürkuş'un da gösteri yapacağı etkinliğin dünyaca ünlü konuğu ise Otilia. Havacılık gösterileri meraklıları, Rock müziğin ünlü sanatçısı Haluk Levent’in de bir konser vereceği programı izlemek için sabırsızlanıyor.

1-2 Ağustos 2015 tarihlerinde Büyükçekmece Kültürpark’ta Türkiye Hava Trafik Kontrolörleri Derneği (TATCA) öncülüğünde gerçekleştirilecek olan Airfest 2015, muhteşem akrobasi uçuşları, konserler, hava gösterileri, halk uçuşları ve hediye uçak biletleriyle havacılık gösterileri tutkunlarını bekliyor.

Geçtiğimiz yıllarda İzmir Selçuk-Efes Havaalanı’nda düzenlenen Havacılık Festivali (Airfest), bu sene 1-2 Ağustos tarihlerinde İstanbul Büyükçekmece Kültür Park’ da uluslararası boyutta gerçekleştirilecek. Festivalde hava akrobasi gösterileri, sanal havacılık gösterileri, paraşüt gösterileri, helikopter gösterileri, havacılık temalı yer gösterileri, ilgili üniversite ve kulüp etkinlikleri, model uçak gösterileri düzenlenecektir. Hediye uçuşların ve konserlerin olacağı havacılık festivalinde çocuklar için de oyun alanları açılacak.

 

Coşkulu konserler

Dünyaca ünlü akrobasi pilotu Ali İsmet Öztürk, Jurgis Kaiyrs, Team Pioneer, gösterileri ile katılanlara heyecanlı dakikalar yaşatacak. Gündüz gösteriler gerçekleştirilirken, akşamları da birbirinden büyük sanatçılar sahne alacak. Festivalin en büyük sürprizlerinden biri de ‘Bilionera’ adlı klibiyle tüm dünya listelerini alt üst eden ünlü şarkıcı “Otilia” olacak. Romen şarkıcı farklı tarzı ile festivale katılacak olanları hem coşturacak hem de mest edecek. “All I Need” şarkısıyla Dünya Basınında gündemden düşmeyen Brianna, “Zaynah” şarkısıyla ve güzelliğiyle herkesi büyüleyen “Kate Linn” ve genç kızların sevgilisi “Chris Thrace” Türkiye’de ilk defa Airfest15’ de konser verecek. Ayrıca Türk Rock müziğinin sevilen sesi Haluk Levent, Gökcan Sanlıman, Merlyn ile  Türkiye’nin en çok dinlenen yabancı müzik radyosu Metro Fm Dj.’i Cengiz Ünsal da canlı performanslarıyla festival katılımcılarına müzik ziyafeti sunacak.

 

Büyükçekmece’den büyük destek

16. Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali'yle binlerce vatandaşı dünya kültürüyle buluşturan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Her kesimden her milletten ve renkten binlerce vatandaşımızı buluşturduğumuz Büyükçekmece Uluslararası Festivalimizde, bu yıl havacılık tutkunlarına da ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz. Nefes kesen bu gösterilerin, halkımızın büyük ilgisini çekeceğini biliyorum. Dünyaca ünlü pilotların bu gösterileri gerçekten heyecan verici. Festivalimizin ana teması olan ‘Sevgi birbirimize barış hepimize’ sloganımızı Büyük Önder Atatürk’ün ‘Yurtta Sulh Cihanda Sulh’ vecizesiyle destekleyerek barış denizine bir damla daha katmak amacıyla festivalimizde, sanatı sevgiyle, kültürleri dostlukla buluşturuyoruz. İki yıl dünyanın en iyi festivali seçildik. Kültür ve sanat etkinliklerimizle ve sürpriz organizasyonlarımızla bir kez daha dünyanın en iyisi olamaya adayız” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.