"Noyan'ım ölmüş. Yavrum ben sana doyamadım"

"Noyan'ım ölmüş. Yavrum ben sana doyamadım"
Annenin yürek yakan ağıdı
"Noyan'ım ölmüş. Yavrum ben sana doyamadım. Ben seni Diyarbakır'da şehit olasın diye mi gönderdim? Tatlı yavrum. Dağlarda mı öldün, askerim benim. O dağlara kurban gittin. Ben sana 5 parmağa kıyamadım. Ben senin dönmeyeceğini biliyordum. Asker kıyafetli fotoğraflarını istedim. Bana '20 Temmuz'da göndereceğim anneciğim' dedin. Sivilde çektirdiğin fotoğrafı büyüttürdüm oğlum"

DİYARBAKIR'ın Silvan İlçesi kırsalında PKK'lı teröristler tarafından pusuya düşürülerek şehit edilen 13 askerden 23 yaşındaki Jandarma Komando Çavuş Noyan Aydın'ın Zonguldak'ın Ereğli İlçesi'ndeki baba evine ateş düştü. 7 aylık askerken şehit düşen Noyan Aydın'ın 2 ay önce izin alarak kan kanseri (lösemi) olan kuzeni 33 yaşındaki Ömer Aydın'ın sağlığına kavuşabilmesi için kemik iliği verdiği, kuzeninin ise geçen perşembe günü tüm çabalara karşın yaşamını yitirdiği öğrenildi.

Eşini, oğlu Noyan'ı dünyaya getirdikten 6 ay sonra kaybeden ve Ereğli'ye bağlı Dedeler Köyü Çatalovası Mahallesi'ndeki evlerinde yalnız yaşayan 3 çocuk annesi 50 yaşındaki Ayşe Aydın'a acı haberi bu sabaha karşı İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Engin Özkul ile Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı'ndan 2 rütbeli asker verdi.

20 TEMMUZ'DA ASKER KIYAFETLİ FOTOĞRAFINI GÖNDERECEKTİ

Oğlunun şehit olduğu haberini alan Ayşe Aydın, ağıtlar yaktı. Anne Aydın, "Noyan'ım ölmüş. Yavrum ben sana doyamadım. Ben seni Diyarbakır'da şehit olasın diye mi gönderdim? Tatlı yavrum. Dağlarda mı öldün, askerim benim. O dağlara kurban gittin. Ben sana 5 parmağa kıyamadım. Ben senin dönmeyeceğini biliyordum. Asker kıyafetli fotoğraflarını istedim. Bana '20 Temmuz'da göndereceğim anneciğim' dedin. Sivilde çektirdiğin fotoğrafı büyüttürdüm oğlum" diyerek ağıt yaktı.

Acı haberi duyan yakınları ise sabahın ilk ışıklarıyla birlikte şehidin evine akın etti. Yakınları tarafından sakinleştirilmeye çalışılan şehit annesi Ayşe Aydın için evinin önünde 112 Acil Servis ambulansı hazır tutuldu. Babası İsmail Aydın'ın öldüğünde henüz 6 aylık olan ve 3 kardeşin en küçüğü Noyan Aydın'ın oturduğu eve ve mahallenin girişine Türk bayrakları asıldı.

KUZENİNE İLİĞİNİ VERMİŞ

Yardımsever, cana yakın ve hayat dolu birisi olarak tanınan şehit Noyan'ın 60 gün önce askerden izin alarak aynı mahallede oturan lösemi hastası kuzeni, 3 çocuk babası 33 yaşındaki Ömer Aydın'ın sağlığına kavuşabilmesi için Gebze Anadolu Sağlık Merkezi'nde kemik iliğini verdiği ve kuzeninin aynı hastalıktan 8 gün önce 7 Temmuz'da hayatını kaybettiği öğrenildi.

Karadeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Ali Sadi Ünsal ve Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay da şehitin evine gelerek anne Ayşe Aydın'a başsağlığı diledi. Ereğli Müftüsü Mustafa Erkan, şehit Noyan Aydın'ın evinin önünde tüm şehitler anısına dua etti.

Şehitin dayısı 44 yaşındaki Mustafa Temel, yeğeni ile 4 gün önce telefonla görüştüklerini belirterek, "Morali gayet iyiydi. Dağlarda olduğunu söylemişti. Daha fazla birşey konuşmadık" dedi.

Kuzeni 31 yaşındaki Temel Aydın ise Noyan'ın çok iyi bir insan olduğunu ağabeyi Ömer'e ilik verdiğini söyledi. Temel Aydın, "Noyan ile ağabeyim Ömer çok iyi kuzendiler. Birbirleriyle çok iyi anlaşıyorlardı. Ağabeyime uygun ilik gerekiyordu. Onun iliği agabeyime uygundu. Operasyonla iliğini verdi ama ağabeyim geçen perşembe günü öldü. Noyan da ağabeyim Ömer'in ölümünden 2 gün sonra beni arayarak başsağlığı diledi. Dağda olduklarını ve geç öğrendiğini söylemişti. Şimdi o şehit düştü. Çok üzgünüm. Başımız sağolsun" diye konuştu.

FOTOĞRAFTAKİ ANILAR

Ereğli Devlet Hastanesi Ortopedi Uzmanı, aynı zamanda CHP Zonguldak Milletvekili aday adayı olan Dr. Recep Erdoğan, hastası olan şehidin annesi  Ayşe Aydın'ı 26 Eylül 2010'da evinde ziyaret ettiğini söyledi. O zaman Noyan'ın henüz askere gitmediğini ve evde yufka açarken gördüğünü belirten Dr. Erdoğan, kendisinden oklavayı alarak gözleme açtığını ve çektiği fotoğrafla bu anı ölümsüzleştirdiğini anlattı.

Dr. Recep Erdoğan, şehitten şimdi bu fotoğrafın hatıra kaldığını sözlerine ekledi.

YARIN TOPRAĞA VERİLECEK

Şehit Noyan Aydın'ın cenazesinin bugün akşam saatlerinde kente gelmesi bekleniyor. Ereğli'de yarın yapılacak cenaze töreninin ardından Noyan'ın cenazesi öğle namazından sonra köyündeki aile mezarlığında toprağa verilmesi bekleniyor.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.