O komutan 4 gemiyle Karaçi görevinde

O komutan 4 gemiyle Karaçi görevinde
Uluslararası sularda deniz güvenliğine katkıda bulunmak, bölge ülkeleri ile ikili ilişkileri ve karşılıklı çalışabilirliği geliştirmek amacıyla 30 Mayıs’ta Marmaris’teki Aksaz Deniz Üs Komutanlığı’ndan denize açılan Donanmaya ait üç savaş gemisi ile bir a

İkinci Balyoz davasında hakkında yakalama kararı çıkarılan Tümamiral Ahmet Sinan Ertuğrul komutasındaki Türk Deniz Görev Grubu, TCG Barbaros (F-244), TCG Gemlik (F-492) ve TCG Gelibolu (F-493) firkateynleri ile gemilere denizde ikmal desteği sağlayacak olan TCG Yarbay Kudet Güngör (A-595) lojistik destek gemilerinden oluşuyor. Hint Okyanusunda bir Türk amiral komutasında ve milli kontrolde görevini icra eden Türk Deniz Görev Grubu Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk olma özelliğine sahip bulunuyor. 700’e yakın personelin görev yaptığı Türk Deniz Görev Grubunda iki adet Sea Hawk ve bir adet AB-212 tipi deniz helikopteri yer alıyor. Tümamiral Ertuğrul, Türk Deniz Görev Gurubu’nu çiçeklerle karşılayan Pakistan Donanması’ndan Amiral Kelim Şevket ile sohbet etti.

Mahkeme direndi

TÜMAMİRAL Ahmet Sinan Ertuğrul ile haklarında yakalama kararı olan diğer askerler için yapılan emrin geri alınması talebi, İstanbul 10’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nce oybirliğiyle reddedildi. 8 muvazzaf asker hakkında verilen yakalama emrinin yerinde olduğunu belirten mahkeme, itirazın değerlendirilmesi için dosyayı İstanbul 11’inci Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.