"Öcalan'ın devlet yetkilileriyle görüştüğünü öğrendim

"Öcalan'ın devlet yetkilileriyle görüştüğünü öğrendim
İmralı adası'nda ömür boyu hapis cezasına çarptırılan ve daha önce avukatları aracılığı ile yaptığı açıklamada, "15 Haziran son tarihtir" diyen Abdullah Öcalan, avukatlarıyla yaptığı görüşmede, 'Eylemsizlik süreci uzabilir" dediği öğrenildi.
 PKK elabaşı Abdullah Öcalan, daha önce "15 Haziran’dan sonra ya anlamlı bir müzakere dönemi başlar ya da büyük bir savaş başlar, kıyamet kopar" diyerek yeniden eylemlerin başlayabilceği sinyayalini vermişti. Öcalan bugün, İmralı Adası'nda görüştüğü avukatlarına, "Eylemsizlik süreci uzayabilir" dediği öğrenildi. Öcalan'ın avukatları, yapılan görüşmeye ilişkin yarın bir açıklama yapabileceklerini belirtti.

 

Avukat: Öcalan'ın devlet yetkilileriyle görüştüğünü öğrendim

Abdullah Öcalan'ın savunmasını üstlenen ve bu sabah İmralı'ya giden avukatlarından Doğan Erbaş, İbrahim Bilmez, Hakzan Sadak ve Fuat Coşacak, saat 18.30'da Gemlik'e döndüler. Avukat Doğan Erbaş, Öcalan'ın 15 Haziran tarihine kadar tanıdığı sürenin dolduğunu hatırlatan ve Öcalan'ın konuyla ilgili bir açıklama yapıp yamadığını soran gazetecilere, "Bununla ilgili olarak gerek görülürse yarın veya öbür gün açıklama yapacağız" dedi.

Avukat Doğan Erbaş, Öcalan'ın İmralı'da devlet yetkilileriyle bir görüşme yapıp yapmadığı sorusuna ise, "Dün yapıldığını öğrendim" yanıtını verdi.

Avukatlar daha sonra Gemlik'den İstanbul'a döndüler.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.