Öğrencilere Bir Müjde Daha

Öğrencilere Bir Müjde Daha
Bakan Dinçer, yeni kıyafet düzenlemesinin sadece kıyafeti değil; öğrencinin saçını da ilgilendirdiğini belirterek uzun saç müjdesi verdi.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin kılık ve kıyafetlerinidüzenleyen yönetmeliği değişti.
SAÇ UZATABİLECEKLER
Yeni
 yönetmelikle öğrencilerin, okul vesınıflarda tek tip kıyafet zorunluluğu sona ererken, imam-hatiplerde türban serbestisi getirildi. Konuyla ilgili NTV'ye açıklama yapan Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, yeniliklerin yalnızca kıyafetle sınırlı olmadığı mesajını verdi.

Bundan böyle öğrencilerin saç uzatabileceğini söyleyen Dinçer, "Çocukların saçlarının uzun diye okul idaresi tarafından kesilmemesini sağlayacak türden tedbirler de var. Şayet okul yöneticilerimiz şimdiden onu uygulamaya koyarsa mutlu olurum" diye konuştu.

Dinçer, yönetmeliğin türbana serbestlik şeklinde algılanmasının doğru olmadığını da vurguladı.

İmam-hatip okullarında kız öğrencilerin başlarını örtebileceklerini kaydeden Dinçer, şöyle devam etti:

"Diğer okullarımızda ise Kur'an-ı Kerim seçen çocuklarımız, yani Kur'an-ı Kerim'in kendi usul ve adabına uygun bir şekilde başlarını örtebilecekler. Milli Eğitim Bakanlığı olarak biz ne yaptığımızın farkındayız, yani bu hükümet yönetmeliği olduğuna göre aslında eğer öyle bir niyeti olsaydı bütünüyle bu yönetmelikte onu serbest hale getirirdik. Yaptığımız uygulama aslında eğitimin ihtiyaçları doğrultusunda yapılan bir uygulamadır."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.