Özel Halk Otobüsleri Kontak Kapatacak

Özel Halk Otobüsleri Kontak Kapatacak
Ulaşım İşverenleri Sendikası Başkanı Nejlettin Şan, ücretsiz yolcu sebebiyle sıkıntılarının büyüdüğünü, bu konuda önlem alınmaz kontak kapatacaklarını belirttiler.
Özel Halk Otobüsleri'nde (ÖHO) ücretsiz yolcu taşımak istemeyen işletmecileri, İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde eylem yaptı. Otobüs hattı sahipleri kendilerine yardım edilmezse kontak kapatacakları tehdidinde bulundu.
"BU DEVLETİN YAPMASI GEREKEN HİZMETTİR"

Grup adına açıklama yapan Ulaşım İşverenleri Sendikası Başkanı Nejlettin Şan, ücretsiz yolcu sebebiyle sıkıntılarının büyüdüğünü ifade etti. Dünyanın en pahalı otobüs ve mazotunu kullandıklarını ifade eden Şan, "Talebimiz bedava taşımacılık uygulamasını anayasamız gereği sübvanse edilmesi veya bizler için zorunluluğa tabi tutulmamasıdır. Çünkü bizim böyle bir keyfiyetimiz kalmadı. Bu, devletimizin yapması gereken sosyal hizmettir. Sosyal hizmetler bireylerin başına yüklenecek kadar hafif hizmetler değildir." dedi.

"YOLCULARIN YÜZDE 20'SİNİ BEDAVA TAŞIYORUZ"

"30 ayrı kalemde yolcuları bedava taşıyoruz." diyen şan, "Yolcuların yaklaşık yüzde 20'si bedava taşınıyor. Polisler için emniyet müdürlüğü veya başka kurumlar için bağlı bulunduğu kurumlar ödeme yapmıyor. Bu uygulamalar adına belediyelere yapılan ödenek var. Fakat belediyelerden bize aktarılmayan, hatta belediyeler tarafından bizi zor duruma düşürecek uygulamalar var." diye konuştu.

"600 LİRALIK ÖDEME KABUL EDİLEMEZ"

Kendilerine verdikleri ücretsiz ulaşım hizmeti sebebiyle Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'ndan aylık 600 lira ödeme yapılacağını duyduklarını aktaran Şan, bu yardımın kabul edilemez olduğunu söyleyerek, "7, 10, 13 metre uzunluğunda araçlar. Bazı hatlar yoğun çalışıyor. Bazıları ise az.. Bu 600 TL neye ve kime göre verilecek?" şeklinde konuştu.

Yetkililerin ilgisizliğinden şikayet eden Şan, "Sorunlarımıza çözüm bulunmadığı takdirde devletimizin ve anayasamızın verdiği hak ölçüsünde kontak kapama eylemine geçeceğiz." dedi. Mağdur olan otobüs işletmecilerinin eylem yapmaması konusunda kendilerinin Halk Ulaşım Yönetim Kurulu tarafından tehdit edildiğini aktaran Şan, bu durumun da kabul edilemez olduğunu kaydetti.

Grup, açıklamanın ardından olaysız dağıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.