PKK'yla Savaşa FBI Desteği

PKK'yla Savaşa FBI Desteği
PKK'ya finans darbesi vurmak için yapılan çalışmalar kapsamında FBI ile işbirliğine gidiliyor.

 ve Mali Suçları Araştırma kurumu  ile mücadeleyi güçlendirmek için Amerikan istihbaratı  ve Amerikan Adalet Bakanlığı DOJ yetkilileriyle görüştü.

Sabah'ın 
ine göre ABD Büyükelçisi Francis Ricciardone'nin, "Terörle mücadele tecrübemizi Türkiye ile paylaşmaya hazırız" sözlerinin ardından iki ülkenin terörle mücadele uzmanları bir araya geldi.

 (EGM) ve Mali Suçları Araştırma Kurumu (MASAK) ile ABD Adalet Bakanlığı (DOJ) ve Amerikan Federal Soruşturma Bürosu () yetkilileri Antalya'da 'Terörün Finansmanının Engellenmesi' konusunda önceki hafta çok gizli ve önemli bir toplantıda buluştu. Elde edilen bilgiye göre, toplantıda terörün finansmanı konusunda "kanunda özel bir maddenin olması" gerektiği sonucuna varıldı.

ZİRVE 5 GÜN SÜRDÜ

Toplantıda, kanun değişikliğinde terör örgütlerinin finans yöntemlerinin ayrıntılı olarak açıklanması, mal/paraların müsadere edilmesinin gerektiği, mevcut kara para kanununun yeterli olmadığı görüşü çıktı. Dört önemli kurumun üst düzey bürokratlarının katıldığı çok gizli zirve beş gün sürdü. Türk ve ABD'li uzmanlar beş gün boyunca Türkiye'de terörün finansmanının nasıl engelleneceği konusunda çalışma yaptı.

Toplantıda 'ya dönük soruşturmalar ve örgütün finans kaynakları anlatıldı. Ancak mal varlıklarına el konulamadığı kaydedildi. Amerika'da finans soruşturmalarını yürüten Adalet Bakanlığı uzmanlarından bu konuda görüş ve öneriler alındı. Terörün finansmanı konusunda kanunda özel bir maddenin olması gerektiğine vurgu yapılan zirvede, mevcut Kara Para Kanunu'nun yeterli olmadığına dikkat çekildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.