“Ramazan Beylikdüzü’nde yaşanır”

“Ramazan Beylikdüzü’nde yaşanır”
Beylikdüzü 5. Ramazan Etkinlikleri, Mehter Takımı’nın gösterisiyle başladı. Ramazan öncesi davulcu seçimiyle ve fırın denetimi ile hazırlıklarına başlayan Beylikdüzü Belediyesi, sabit ve sokak iftarları, sahur programları ve Ramazan Kasabası Etkinlikleri’

Oruç ayını 4 yıldır “Ramazan Beylikdüzü’nde yaşanır” sloganıyla dolu dolu idrak eden Beylikdüzü Belediyesi, bu yıl da birbirinden güzel organizasyonlara imza atıyor. Ramazan Kasabası’nın açılış töreninde konuşan Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun, 30 gün boyunca sürecek olan programlara tüm vatandaşları davet etti.

Ramazan öncesinde, bir taraftan 15 dönümlük etkinlik alanına Ramazan Kasabası”nı kuran belediye, diğer taraftan bir ay boyunca vatandaşları sahura davet edecek “Ramazan davulcuları”nı eğitimden geçirerek, görev yapacak isimleri belirledi. Ramazan ayından önce ilçedeki fırın ve pastaneler de Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından denetimden geçirildi.

İlk iftar coşkusu ve Mehterli açılış

 Beylikdüzü Belediyesi, her yıl düzenlediği Ramazan Ayı Etkinlikleri’ne bu yıl farklı programlar dahil ederek, Ramazan’ın ruhuna uygun programları vatandaşlarla buluşturuyor. İlk gün Fatih Sultan Mehmet Camii avlusunda düzenlenen büyük iftar yemeğine Beylikdüzü halkı büyük ilgi gösterdi. İftara katılan Belediye Başkanı Uzun, iftar öncesi vatandaşlarla bir süre sohbet etti ve Ramazan aylarını kutladı.

İftarın ardından Beylikdüzü Ramazan Kasabası'nın açılışı gerçekleştirildi. Başkan Uzun, Mehteran Takımı'nın gösterisi eşliğinde Ramazan Kasabası'nı ilçe halkının hizmetine sundu. Yaptığı konuşmada vatandaşları Ramazan etkinliklerine davet eden Başkan Uzun, “4 yıl önce Ramazan Beylikdüzü’nde Yaşanır” sloganıyla yola çıktık. Her geçen yıl çıtayı daha da yükselttik” dedi.

 10 farklı noktada iftar…

 Başkan Uzun, “Ramazan ayı boyunca yine ilçemizin 10 farklı noktasında iftarlar verilecek. Boğaz turları da yaklaşık 1 hafta daha sürecek ve vatandaşlarımızla İstanbul Boğazı’nın güzellikleri arasında iftar açacağız. Ramazan Kasabası’nda ise her akşam renkli etkinliklerimizle, komşularımızla bir araya geleceğiz. Bir arada olmanın mutluluğunu yaşayacağız” diye konuştu.

Günün coşkusu Ömer Toraman ve arkadaşlarının çocuklar için hazırladığı birbirinden güzel şarkıları ile devam etti. Gecenin sonunda sahne alan Mehmet Çelik ise gönülleri mest eden ilahileri ile alanı dolduran vatandaşlara, tasavvuf konseri verdi. Başkan Uzun ve beraberindekiler daha sonra hep birlikte stantları gezerek, esnaf ile sohbet etti.

 Konser, sohbet ve yarışmalar buluşturuyor

Beylikdüzü’nde geleneksel hale gelen ve Ramazan Kasabası’ndaki sahne, bu yıl da sevilen sanatçıları, ilahiyatçıları ve birbirinden renkli programları vatandaşla buluşturuyor. İlk akşamdan Mehteran takımının coşkulu gösterisiyle açılan alan, Ramazan ayı boyunca önemli konukları ağırlayacak. Ahmet Özhan, Mehmet Emin Ay, Bedirhan Gökçe, Senai Demirci, Kenan Işık, Dursun Ali Erzincanlı ve Reha Yeprem gibi sevilen ilahiyatçı, yazar ve sanatçıları da ilçe halkıyla buluşturacak olan Ramazan Kasabası, Maceracı Murat’ın sunumuyla yapılan yarışma ve renkli gösterilerin de yer aldığı programlar herkesi coşturacak.

 Sokak iftarları ve evde iftar

 Renkli ve yoğun bir programla Ramazan’a başlayan Beylikdüzü Belediyesi, 9 sabit noktada verilen iftarla birlikte her gün farklı bir mahallede olmak üzere ayrıca sokak iftarları programında da ilçe sakinlerini bir araya getiriyor. İlçedeki en büyük iftar sofrası Cumhuriyet Mahallesi’nde bulunan Fatih Sultan Mehmet Camii avlusunda oluşturuluyor. 7’den 70’e her gün yaklaşık 3500 kişinin ağırlandığı iftarda, 10 noktadan servis yapılıyor ve vatandaşlara sıra beklemeden yemekleri ikram ediliyor. Hayırseverlerin yardımıyla gerçekleştirilen iftar sofralarına ilave olarak yaklaşık 1750 kişiye de evinde iftar imkanı sunuluyor. Yaşlı, engelli ve bakıma muhtaç aileler de unutulmuyor ve evlerine sıcak yemek ulaştırılıyor.

 İftar sonrası Ramazan Kasabası!

 Fatih Sultan Mehmet Camii’nin karşısına kurulan ve geleneksel hale gelen Ramazan Kasabası, iftar sonrasında vatandaşların en önemli uğrak yerlerinden biri oluyor. Bu yıl farklı bir konseptle oluşturulan kasabadaki stantlar yine ilgi topluyor. Her akşam iftar sonrası alana gelen vatandaşlar, yapılan etkinlik ve konserlerle eğlenirken, alanda bulunan lunapark ve alışveriş stantlarında da gecenin ilerleyen saatlerine kadar vakit geçiriyorlar.

 Sahurda da birarada!

İlçede geleneksel hale getirilen haftalık sahur programları bu Ramazanda da vatandaşları bir araya getiriyor. İlçe halkı, iftardan sonra Ramazan Kasabası’nda düzenlenen etkinliklere katılıyor ve devamında da sahur yemeğine iştirak ederek; bir günü hep birlikte, aynı sofrada geçirmenin tadına varıyor. Hoş sohbetle gerçekleştirilen sahur buluşmalarını değerlendiren Başkan Uzun, Ramazan’ın paylaşma ve bereket ayı olduğunu, Beylikdüzü Belediyesi olarak da bu ayın manevi atmosferinden her manada istifade etmeye çalıştıklarını söyledi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.