Ramazan Kasabası’nda yok yok

Ramazan Kasabası’nda yok yok
7’den 70’e her gün binlerce vatandaşı ağırlayan Beylikdüzü Ramazan Kasabası, İstanbulluların Ramazan akşamlarını doyasıya yaşamalarını sağlıyor.

Beylikdüzü Belediyesi tarafından Fatih Sultan Mehmet Camii'nin karşısına kurulan Ramazan Kasabası, ilçede Ramazan akşamlarında vazgeçilmez bir uğrak yeri oluyor. Yaklaşık15 dönümlük etkinlik alanına farklı bir konseptle kurulan Ramazan Kasabası,100 civarındaki stantla ziyaretçilerine hizmet veriyor. Alanda gıdadan, giyeme, hediyelikten, emlak danışmanlığına kadar her şey var. Aileleriyle birlikte iftar sonrası alanı dolduran vatandaşlar, gözlemeden pamuk helvaya, kahveden tarihi Osmanlı macununa ve yöresel lezzetlere kadar bir çok yiyeceği tatma imkanı buluyor.

Renkli Etkinlikler İlgi Topluyor

7’den 70’e her akşam alanı dolduran vatandaşlar, yapılan etkinlik ve konserlerle eğleniyor, alanda bulunan lunapark ve alışveriş stantlarında da gecenin ilerleyen saatlerine kadar hoşça vakit geçiriyorlar. Büyükler konser veya söyleşileri izlerken, çocuklar da pamuk şekerlerini yiyerek atlıkarıncalara ya da çarpışan otolara biniyorlar. Düzenledikleri şovlarla gecelere renk katan tahta bacak ve şişme maskot ise özellikle çocukların ilgi odağı oluyor.

Etkinlik alanı içerisinde kurulan kahvehane ise ikramları katılımcıların buluşma mekanı oluyor. Türk Kültür ve geleneğini yansıtan mekanda dostlarıyla bir araya gelen vatandaşlar, çay ve kahvelerini yudumlayarak Ramazan akşamlarının keyfini çıkarıyorlar.

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.