Ramazan öncesi fırınlara hijyen denetimi

Ramazan öncesi fırınlara hijyen denetimi
Beylikdüzü Belediyesi yaklaşan Ramazan ayı öncesinde ilçedeki fırınlara sabah denetimi gerçekleştirdi. Zabıta ekipleri denetimlerde hijyen ve ekmek gramajlarına baktı.

Önümüzdeki hafta başlayacak Ramazan ayı dolayısıyla Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun’un talimatıyla, Beylikdüzü Belediyesi Zabıta Müdürü Üzeyir Çöl, zabıta ekipleri ve gıda teknikeri ile birlikte sabaha karşı ani denetimlerle Beylikdüzü’nün tüm mahallelerinde bulunan fırınların temizliğini kontrol etti. Unlu mamullerin üretiminin gerçekleştirildiği yerleri inceleyen ekipler, çalışanların ve ortamın sağlık ve hijyen koşullarının uygunluğuna, üretilen ekmeklerin gramajına baktı. Denetimlerde bazı eksiklikler yaşayan fırınlara çeşitli uyarılar ve tebligatlar yapıldı ve iş yeri sahiplerine iletildi. Yapılan ekmek gramajı kontrollerinde ise ekmeklerin normalinden daha da ağır olması zabıta ekiplerinin yüzünü güldürdü. Fırıncılar vatandaşa eksik ekmek vermektense fazla vermeyi görev bildiklerini ve bu doğrultuda çalıştıklarını ifade etti.

Denetimler Periyodlar Halinde Devam Edecek…

Fırınların ekmek üretim mekânları, soğuk hava depoları, un ambarları tek tek ve büyük titizlikle incelendi. Beylikdüzü Belediyesi Zabıta Müdürü Üzeyir Çöl Beylikdüzü’nde yapılan çalışmaların belirli periyotlar halinde Ramazan ayı ve sonrasında da devam edeceğini söyledi. Çöl, “Beylikdüzü’nde vatandaşlarımız rahat olsun. Belediye olarak bu çalışmalarımızı çeşitli zamanlarda ve özellikle gece yarısı, sabaha karşı olmak üzere gerçekleştiriyoruz. Bugüne kadar ilçemizde büyük bir sorun ile karşılaşmadık. Karşılaşmamak içinde çalışmalara her daim devam ediyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.