Riva Deresi ölü balık akıyor

Riva Deresi ölü balık akıyor
Beykoz’daki Riva deresinde son bir haftadır çok sayıda balık öldü. Köylüler fabrikaları suçluyor.
İstanbul’da Riva Deresi’nin geçtiği Beykoz’a bağlı Bozhane, Öğümce, Göllü, Paşamandıra ve Çayağızı köylerinde derede yüzlerce ölü sazan balığı var. Balık ölümleri son günlerde arttı. Çevre sakinleri bu boyutta balık ölümlerini ilk kez gördüklerini söylüyor.
Yağmurun etkisiyle debisi yükselen ve bulanık akan Riva Deresi’nde suların aşırı köpüklü aktığı görülüyor. Bölgedeki fabrikaların kimyasal atıklarının gizlice Riva Deresine boşaltıldığını öne süren köylüler, balık ölümlerinin nedeninin buna bağlı olduğu görüşünde.
60 yıldır bölgede balıkçılık yapan Şeref Cesur, “Küçük yaştan beri bu derede, hem balık tutarız, hem yüzeriz. Susuz kaldığımız zaman suyunu içerdik” diyor. Cesur, Ömerli bölgesine fabrikalar kurulduğundan bu yana, havuzlarda biriktirilen kimyasalların tankerlerle gizlice dereye boşaltıldığını iddia ediyor. Bölgedeki balık ölümlerinin bir haftadır devam ettiğini söyleyen Öğümce Köyü muhtarı Sıtkı İlter de, “Tahminimiz fabrikaların atıkları, zehirli maddeler balıkları öldürüyor” dedi. İlter konu hakkında bütün mercilere başvurduklarını da söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.