Rus Turistler, Yüzünü Yine Türkiye'ye Çevirdi

Rus Turistler, Yüzünü Yine Türkiye'ye Çevirdi
Bu yaz, ülkelerinde yaşanan ekonomik sorunlar nedeniyle yurt dışı gezilerini azaltan ve bu nedenle Antalya'yı 5 milyar dolara yakın zarara sokan Rus turistler, Mısır'da yaşanan uçak faciasının ardından yüzlerini yeniden Türkiye'ye çevirdi.

Mısır faciasının ardından Rus tur operatörleri, ucuz tatil yapmak isteyen turistlere Türkiye seçeneğini sunmaya başladı.




Mısır faciasının ardından Rus tur operatörleri, ucuz tatil yapmak isteyen turistlere Türkiye seçeneğini sunmaya başladı.

BENZİN, MAZOT VE LPG FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN
Euronews'te yer alan bir habere göre, önümüzdeki dönemde Mısır'ı ziyaret edecek bir çok turist Türkiye'ye gelmeyi tercih ediyor.

RUSYA, VATANDAŞLARI İÇİN BOŞ UÇAKLAR YOLLUYOR

Mısır'da yaşanan ve yüzlerce kişinin hayatını kaybetmesine neden olan facianın ardından Rusya Havayolları, Mısır'dan çıkamayan vatandaşları için boş uçaklar gönderiyor.

RIA Haber Ajansı'na konuşan Rusya Başbakan Yardımcısı şu anda Mısır'da 80 bin turistin olduğunu söyledi.

Mısır'da kalan turistlerden bazıları, bavullarına ne olacağını bilmediklerini ve bu konuda endişeli olduklarını belirtti.

"BAVULUMLA VEDALAŞTIM"

Mısır'ı ziyaret eden turistlerden Julia Suvrova, Euronews'e yaptığı açıklamada, "Bize uçarken yanımıza herhangi bir bavul alamayacağımız söylendi ve bu yüzden bavullarımızı bir yerde tutmak zorundayız. Neresi bilmiyorum ama adresimizi yazacağız ve bir şekilde bavulları Rusya'daki evlerimize geri gönderecekler ve nasıl ve kim yapacak bilmiyorum. Ben bavulumla vedalaştım" dedi.

Başka bir turist Alexander Nevzozov, "Kendimi güvende hissediyorum ama bazıları bir takım tehlikelerden bahsediyor. Ben o kadar düşünmüyorum" diye konuştu.

1200 TURİST DÖNDÜ

Rusya'nın turizm ajansı, şu ana kadar Mısır'dan Rusya'ya 1200 turistin döndüğünü ve bundan sonraki uçuşlarda Mısır'dan bavul getirilmeyeceğini açıkladı.

RUS TURİST SAYISI DA AZALIYOR

Diğer yandan, Rusya'dan yurt dışına çıkan turist sayısında büyük düşüş yaşanıyor.

AFP'nin haberine göre, düşen petrol fiyatları ve Ukrayna krizi sonrasında Rusya'ya uygulanan ekonomik yaptırımların etkisiyle, rublenin değer kaybetmesi, ülkede yurt dışına çıkan kişi sayısını oldukça azalttı.

Ruble'nin diğer para birimleri karşısındaki düşüşü, Mısır gibi ucuz ülkeleri daha cazip hale getirmişti.

Ancak son olayın ardından tur operatörleri Rus turistlere Mısır yerine Türkiye'ye gitmelerini öneriyor.

TUR OPERATÖRLERİ ÇOK ZOR DURUMDA

Rusya'da yaşanan gelişmelerden en büyük darbeyi tur operatörlerinin aldığı ifade ediliyor.

Rusya Seyahat Endüstrisi Birliği'nden bir yetkili, tur operatörlerinin iflas edip etmeyeceğine yönelik gelen soruları yanıtsız bırakırken, konuyla ilgili şöyle dedi: "Elbette bu tur operatörleri için ciddi bir durum."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.