Şahı mat eden ödülü kaptı

Şahı mat eden ödülü kaptı
Beylikdüzü’nde çocuklar hem yeteneklerini hem de zekalarını konuşturdular.
Beylikdüzü Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün, Beylikdüzü’nde ikamet eden ve İlçe okullarında öğrenim gören çocuklar için düzenlediği Satranç Turnuvası’nın finali Belediye Başkanı İmamoğlu’nun katılımıyla yapıldı. 8, 10 ve 12 yaş altı kız ve erkek altı kategoride yarışan çocuklar, turnuvanın heyecanını yükseltti, dereceye girenler ise ödülleri almaya hak kazandı.

Beylikdüzü Belediyesi’nin düzenlediği Satranç Turnuvası, 15-16 Kasım tarihlerinde Beylikdüzü Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Ödüllü turnuvanın ilk gününde kıyasıya yarışan çocuklar, satrançtaki hünerlerini tam 12 hakemin yer aldığı yarışmada sergiledi. Turnuvada 8, 10 ve 12 yaş altı kız ve erkek olmak üzere altı kategoride tam 370 çocuk yarıştı. Tüm katılımcılar iki gün boyunca 7 karşılaşma yaptı.

Beylikdüzü Belediyesi Satranç Turnuvası’nın finalinde çocuklarla buluşan Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, yarışmaya katılan herkesi tebrik ederek ederek onları sahnede karşıladı ve her çocuk ile tek tek ilgilendi. Başkan İmamoğlu, turnuvanın heyecanını hep birlikte yaşadıklarını, satrancın çok önemli bir spor olduğunu vurgulayarak, öncelikle çocuklar kadar aileleri de tebrik ettiğini söyledi. Sahnede İmamoğlu’nun yakın ilgisiyle karşılaşan çocuklar madalyalarını da teslim aldı.

Ödüllerine Kavuştular

8 Yaş Altı Kızlar, 8 Yaş Altı Erkekler, 10 Yaş Altı Kızlar, 10 Yaş Altı Erkekler, 12 Yaş Altı Kızlar, 12 Yaş Altı Erkekler olmak üzere 6 kategoriyle başlayan turnuvanın sonunda dereceye girenler ödüllerine kavuştu. Turnuva birincilerine tablet bilgisayar, ikincilerine fotoğraf makinası, üçüncülerine MP3 Çalar hediye edildi. Ayrıca kategorilerde ilk üçe giren başarılı yarışmacılara kupa ve madalyaları da verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.