Sahte içki imalathanesine baskın: 4 gözaltı

Sahte içki imalathanesine baskın: 4 gözaltı
İzmir’in Karabağlar İlçesi’nde, bir ihbarı değerlendiren asayiş ekipleri sahte içki üretimi yapılan bir imalathaneye baskın düzenledi.

Yapılan baskında 1’i çocuk 4 kişi gözaltına alınırken, 876 şişe viski ve votka ile kaçak içki yapımında kullanılan malzemeler ele geçirildi. Ele geçirilen içkilerin Bodrum’da hayatını kaybeden 4 Rus rehberinin içtiği içkiyle aynı marka ve cins oldukları belirlendi.

 Sahte içki nedeniyle çok sayıda kişinin zehirlenmesi ve 4 Rus turist rehberinin Bodrum’da hayatını kaybetmesinin ardından aynı marka ve cins içkilerin üretildiği bir yerin ihbarını alan Karabağlar İlçe Asayiş ekipleri, 5711 sokakta bulunan bir işyerine dün saat 20.00 sıralarında, baskın düzenledi. Yapılan operasyonda kaçak içki ürettikleri iddiasıyla H.K. (41), O.Ç. (39), O.Y. (20) ve 16 yaşındaki Ö.K. gözaltına alınırken, 876 şişe sahte viski ve votka, bin 500 boş şişe, 200 kilogram etil alkol, kilolarca toz şeker ve limon tozu ile birlikte çok sayıda sahte bandrol ve etiket ele geçirildi. Gözaltına alınan zanlıların bazılarının haklarında kaçakçılık, uyuşturucu kullanmak ve satmak suçlarından daha öncede işlem yapıldığı belirtilirken, söz konusu imalathaneyi de 6 ay önce sirke imalatı yapacaklarını söyleyerek kiraladıkları belirlendi. 500 litrelik tankta imal ettikleri sahte içkileri İzmir başta olmak üzere birçok turistik merkezlerdeki yazlık mekanlara kolilerce sattıkları ifade edildi. Zanlılardan 3’ü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Mali Büro Amirliğine götürülürken yaşı küçük olan Ö.K. Çocuk Şube Müdürlüğü’nde gözaltına alındı. Sahte viski ve votkaların Bodrum’da hayatını kaybeden 4 Rus rehberinin ölümüne neden olan sahte içkilerle aynı marka ve cins içkiler olduğu bildirildi.

Zanlılar işlemlerinin ardından bugün adliyeye sevk edilecek.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.