Şehit pilotlar uğurlandı

Şehit pilotlar uğurlandı
Eğitim uçağının düşmesi sonucu şehit olan pilotlar memleketlerine uğurlandı.

İzmir'de dün Güzelbahçe ilçesi açıklarında  eğitim uçağının denize düşmesi sonucu şehit olan pilot öğretmen Yüzbaşı Hasan  Öztürk ve pilot adayı Teğmen Erol Er'in cenazeleri memleketlerine gönderildi.

Çiğli 2. Ana Jet Üs Uçuş Eğitim Merkez Komutanlığındaki törene,  şehitlerin ailesi ve yakınları, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Aksay,  İzmir Valisi Cahit Kıraç, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Sırrı Aydoğan ve  askeri yetkililer katıldı.

Törende Şehit Yüzbaşı Hasan Öztürk (32) ve Şehit Teğmen Erol Er'in (22)  biyografileri okundu. Daha sonra cenazeler, şehitlerin memleketlerine gönderilmek  üzere C-130 tipi kargo uçaklarına alındı.

Şehit Yüzbaşı Hasan Öztürk'ün cenazesi Antalya, Şehit Teğmen Erol Er'in  cenazesi de İstanbul'a gönderildi.

Öztürk'ün cenazesinin Antalya'nın Kumluca ilçesindeki Eski Cami'de, Erol  Er'in cenazesinin ise İstanbul Ataköy 5. Kısım Camisi'nde ikindi vakti kılınacak  namazların ardından toprağa verileceği bildirildi.

Bu arada, tören sırasında Şehit Yüzbaşı Hasan Öztürk'ün 5 aylık hamile  eşi Hatice Öztürk'ün sağlık sorunu yaşaması ihtimaline karşılık sağlık ekibi  hazır bekletildi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.