Ses kaydı gerçekdışı

Ses kaydı gerçekdışı
İkinci Ergenekon davasının tutuklu tanığı CHP Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Haberal avukatları aracılığı ile yaptığı açıklamada, “CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal, Eruygur ve Tolon’u kullandı” iddialarının yer aldığı ve Tümgeneral Mutlu

2001’de TBMM’de kurulan Diyalog Grubu’nun, 16 Mart 2006’da eski Dışişleri Bakanı Kâmran İnan’ın önderliğinde, Kent Otel’de 80 katılımcı ile bir toplantı düzenleyerek, kuruluşunu kamuoyuna duyurmuş siyasal bir oluşum olduğu belirtilen açıklamada, toplantıların Anayasa’ya uygun, kamuoyuna ve basına açık olarak yapıldığı anlatıldı. Toplantılara Haberal’ın yanı sıra, iktidar partisine mensup bakan ve milletvekilleri ile eski bakanların da katıldığı ifade edilen dilekçenin devamında ise şunlara yer verildi: “Haberal, Milli Egemenlik Hareketi’nin, Kent Otel’de ve bilahare Patalya Oteli’nde tamamıyla kamuoyuna açık bir şekilde gerçekleştirilen bu toplantılarına, mesleki faaliyetlerinin imkan verdiği ölçüde zaman zaman iştirak etmiştir.

Tümgeneral: Ben değilim

Milli Egemenlik Hareketi’nin düzenlediği bu toplantılara katılan kişiler arasında, emekli Orgeneral Ahmet Hurşit Tolon da bulunmaktadır. Emekli Orgeneral Mehmet Şener Eruygur ise Milli Egemenlik Hareketi’nin, Kent Otel’de düzenlediği toplantılara hiçbir şekilde iştirak etmemiş, sadece Patalya Oteli’ndeki bir toplantısına katılmıştır. Prof. Dr. Mehmet Haberal, hiçbir şekilde, adı geçen kişilere, Milli Egemenlik Hareketi’nin toplantılarına katılmaları için herhangi bir telkin, teşvik ya da yönlendirmede bulunmamıştır. Tam tersine, İstanbul 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın klasörleri arasındaki telefon görüşmelerine bakıldığında, emekli Orgeneral Ahmet Hurşit Tolon’un, iş yoğunluğu nedeniyle, bu toplantılara katılamayan müvekkilimiz Prof. Dr. Haberal’a serzenişte bulunduğu açıkça görülmektedir.”
Genelkurmay İstihbarata Karşı Koyma (İKK) ve Güvenlik Dairesi Başkanı Tümgeneral Mutlu Arıkan da kendisine ait olduğu ileri sürülen ses kayıtlarına ilişkin, “Bu ses kaydı tarafıma ait değildir. Bu ses kaydı montaj ile oluşturulmuş, halen soruşturulması ve kovuşturulması devam eden davaları etkilemeye yönelik dezenformasyon amaçlı bir yayındır” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.