Silivri'de tahliyeler olacak mı?

Silivri'de tahliyeler olacak mı?
Anayasa Mahkemesi'nin kararını CHP Milletvekili Emine Ülker Tarhan yorumladı:
Anayasa Mahkemesi, Özel Yetkili Mahkemeleri kapatarak Terörle Mücadele Kanunu kapsamında yetkili mahkemeler kuran ve 3. Yargı Paketi’ne taşınan CMK’nın terör suçlarından 10 yıla uzayan sürelerini “ölçüsüz” bularak iptal etti. Buna göre; hükümete yeni düzenleme yapması için 1 yıl süre verildi. Hükümet iptal kararının Resmi Gazete’de yayınlanmasından sonra 1 yıl içinde CMK’da yeni düzenleme yapacak. 

Bu karar “Ergenekon’da tahliyeler gerçekleşecek mi?” sorusunu gündeme getirdi.
Çünkü, Ergenekon davası sanıkları "terör suçlusu" olarak yargılandıkları için 5 yıllık tutukluluk süresi iki katı olarak uygulanıyordu. Anayasa Mahkemesi kararıyla birlikte ise “iki kat” uygulaması iptal ediliyordu. Ve birçok Ergenekon davası sanığı 5 yılı aşkın zamandır tutukluydu.

TARHAN: 1 YIL SONRA YÜRÜRLÜĞE GİRİYOR

Odatv konuyla ilgili, Anayasa Mahkemesi’ne iptal başvurusu yapan CHP Milletvekili Emine Ülker Tarhan’a ulaştı. CHP’li Tarhan Anayasa Mahkemesi'nden aldığı bilgilerle Odatv’ye yaptığı özel açıklamada; Anayasa Mahkemesi’nin tutukluluk süresini 5 yıla indirmesinin 1 yıl sonra yürürlüğe girilmesine karar verdiğini belirtti.
“Topun Başbakan Erdoğan’da olduğunu” belirten Tarhan, “derhal bir yasanın çıkması gerektiğini” söyledi. MİT Müsteşarı için bir gece içinde yasa çıktığını hatırlatan CHP’li Tarhan, “1 yıl şerhi” olmasa hemen tahliyelerin geleceğini belirtti.

“1 yıl şerhinin” keyfi olduğunu açıklayan Emine Ülker Tarhan Başbakan Erdoğan’ı göreve çağırdı.

Emine Ülker Tarhan "Eğer mahkemenin kararı buysa, bu karar derhal tahliye olması gereken insanların özgürlüklerinin 1 yıl keyfi olarak askıya alınmasıdır." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.