Şırnak'ta olaylar çıktı...

Şırnak'ta olaylar çıktı...
Şırnak karıştı.. Polis, göstericilere müdahale etti.

ŞIRNAK’ın Cizre İlçesi’nde, batı illerinde BDP binaları ile Kürt kökenli vatandaşlara karşı yapılan saldırıların protesto edildiği yürüyüşün ardından olaylar çıktı. Kamu binaları ile polise taş atan gruba, gaz bombaları ile müdahale edildi.

BDP ilçe binası önünde toplanan 200 kişi, ellerinde taşıdıkları pankart, döviz ve yasa dışı sloganlar eşliğinde İdil Caddesi'ne çıktı. Aralarında Cizre Belediye Başkan Vekili Mehmet Saçı, Belediye Başkan Yardımcısı Hanım Onur, BDP İlçe Başkanı Esat Malkoç’un da yer aldığı kalabalık grup, Cizre Belediyesine doğru yürüyüşe geçti. Cumhuriyet parkı önünde grubun önünü kesen polis, dağılması için uyarıda bulundu. Başkan Vekili Mehmet Saçı ile BDP İlçe Başkanı Esat Malkoç, Emniyet Müdürü Aydın Akkoca ve yetkililerle görüştükten sonra kalabalığın polis eşliğinde yürümesine izin verildi.

Gurup üzerinde “Tehdit, Şantaj, Linç ve Baskılar Bizi yıldıramaz” yazılı pankart ve Kürtçe dövizler taşıyıp, sloganlar atarak Orhan Doğan Caddesinde yürüyüşe geçti. Polis kordonu eşliğinde Hükümet Konağı önüne gelen grup, burada basın açıklaması yaptı.

Grup adına açıklama yapan BDP Cizre İlçe Başkanı Esat Malkoç, “Kimse Kürt halkını inandığı değerlerden, inandığı özgürlük mücadelesinden alıkoyamaz. Herkesin bunu böyle bilmesi lazım. Biz Kürt halkı olarak 5 bin yıldan beri Mezopotamya toprakları üzerinde yaşayan Kürt, Türk, Arap, Çerkez ve bütün halklarla eşit koşullarda yaşamak istiyoruz. Biz Kürt halkı olarak onursuz bir yaşamı asla kabul etmiyoruz. Bu saatten sonra bize kimse onursuzluğu, dilsizliği, kimliksizliği dayatamaz, dayatmamalıdır” dedi.

Malkoç’un açıklamasından sonra grup beş dakikalık oturma eylemi yaptı. Oturma eyleminden sonra gurup BDP ilçe binasına kadar olaysız bir şekilde gelindi. Grubun dönmesinin ardından çoğunluğu küçük yaştaki çocuklardan oluşan bazı göstericiler tekrar İdil caddesinde gösteri yapmak istedi. Çevredeki kamu binalarına ve polise taş atan gruba, gaz bombaları ile müdahale etti.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.