Sokaklar savaş alanına döndü

Sokaklar savaş alanına döndü
Şırnak’ın Silopi İlçesi’nde YSK’nın Hatip Dicle’nin milletvekilliğini düşürmesini protesto eden bir grup ile polis arasında çatışma çıktı.

Savaş alanına dönen ilçede, bir sivil polis, panzerden Türk bayrağı açtı. Göstericiler polislere molotof kokteyli, havai fişek ve taşlarla saldırdı.

YSK’nın Hatip Dicle’nin milletvekilliğini düşürmesinden sonra Şırnak’ın Silopi ilçesinde dün akşam saatlerinde protesto gösterileri yapıldı. İlçenin Cudi ve Nuh mahalelerinde bir araya gelen yüzlerce kişi gösteri yapmak isteyince polisin müdahalesiyle karşılaştı. Polisin gaz bombaları ve basınçlı su sıktığı gruplar, havai fişekler, molotof kokteyli ve taşlarla karşılık verdi.

Çevik kuvvet ekiplerinin attığı gaz bombalarından mahale sakinleri de etkilendi. Yüzleri maskeli gençlerin polislere çok sayıda molotof kokteyli attığı olaylar sırasında bir molotof kokteylinin isabet ettiği polis aracı alevler içinde kaldı.  Yangın diğer bir polis panzer tarafından söndürüldü. İlçedeki 4’üncü Cadde’yi yaktıkları ateşlerle barikat oluşturup trafiğe kapatan göstericiler, PKK, elebaşı Abdullah Öcalan ve Hatip Dicle lehine, Ak Parti aleyhinde sloganlar attı.  Olaylarda 3 kişi hafif yaralandı.

POLİSTEN BAYRAKLI TEPKİ

İlçede geç saatlere kadar süren olaylar sırasında ’Akrep’ adı verilen bir polis panzerinin kapısından Türk bayrağı açtı. Bunun üzerine göstericiler de yeşil, sarı, kırmızı renklerden oluşan flamalarla karşılık verdi. Olaylar dün geç saatlere kadar sürdü. Silopi’de esnafın bugün kepenk açmadığı görüldü.

DERİK’TE DE KEPENKLER KAPALI

Mardin’in Derik ilçesinde de YSK’nın Hatip Dicle’nin miletvekilliğini düşürmesini protesto etmek amacıyla esnaflar kepenklerini açmadı. Sadece nöbetçi eczane ve fırınların sadece açık olduğu ilçede geniş geniş güvenlik önlemi alındı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.