Tabakoğlu esnafı dinledi

Tabakoğlu esnafı dinledi
Silivri Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Ali Tabakoğlu, Alibey mahallesi esnafıyla bir araya gelerek, Eski Devlet Hastanesi yerinin 1/ 5000’lik planlarda cami yeri olarak işlenmesi konusunu değerlendirdi.
  Alibey Mahllesi esnafı eski Devlet Hastanesi yerine Aile Hekimliği yapılması konusunda ortak görüş belirtirken, Esnaf Odası Başkanı Ali Tabakoğlu ise Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın yapmak istediği döner kavşak şeklindeki bulvar projesini mantıklı bulduğunu ve desteklediğini ifade etti.
Esnaf Aile Hekimliği istiyor, Tabakoğlu belediyenin projesini onaylıyor!
Silivri Esnaf Odası binasında yapılan toplantıya 20 tane esnaf katıldı. Toplantıda konuşma yapan Oda Başkanı Ali Tabakoğlu; “ Eski Devlet Hastanesi yeri planlara cami yeri olarak işlenmiş. Bu gün burada bu konuda sizlerinde fikirlerini alarak durum değerlendirmesi yapmak istedik. Bizim için esnafımızın öneri ve fikirleri çok önemli. Bizim amacımız o bölgede ki esnafı nasıl canlandırıp hareketlendirebiliriz. Ve onlara nasıl yardımcı olabiliriz. Belediyenin hastane yerine düşündüğü proje döner kavşak şeklinde bir bulvar oluşturmak. Ben belediyenin bulvar önerisini doğru buluyorum ve onaylıyorum. Bu benim şahsi fikrim” dedi.
Sağlık alanına Sağlık projesi yakışır
Esnaf odası Başkanı Ali Tabakoğu’nun konuşmasının ardından ayrı ayrı fikir ve görüşlerini sunan Alibey Mahallesi esnafı, Belediyenin bulvar projesinin o bölgedeki esnafa hiçbir katkı sağlamayacağını, bu nedenle oraya sağlıkla ilgili bir projenin daha iyi olacağını ifade ettiler. Camiye karşı olmadıklarını dile getiren Alibey mahallesi esnafı; “ Biz camiye yada  mescid’e karşı değiliz. Elhamdülillah hepimiz müslümanız. Biz orada yılladır esnaflık yapıyoruz. Devlet Hastanesinin oradan taşınmasıyla birlikte  o bölge tamamen öldü. Biz hastanenin yerine Aile hekimliği yapılmasını istiyoruz. Bu talebimizi de hem Belediye Başkanımız Özcan Işıklar’a hemde AK Parti İlçe Başkanı Metin Karakaş’a ilettik. Keşke bu proje uygulamaya geçmeden önce esnafa sorulsaydı. Bize oy istemeye  gelenler  keşke bu konuda bizimde fikrimizi alsalardı. Oraya Bulvar veya mescid değil Aile hekimliği yapılsın. Sağlık alanına sağlık projesi yakışır” diyerek taleplerini bir kez daha yinelediler.
İlk Önceliğimiz planı değiştirmek
Silivri eski Devlet Hastanesi yerinin İBB tarafından 1/5000’lik planlara cami yeri olarak işlenmesinin ardından harekete geçen Alibey mahallesi esnafı; “ ilk önceliğimiz planı değiştirmek. Cami yeri olarak işlenen yeri yeniden sağlık alanı olarak planlara işletmektir. Aksi halde planda değişiklik olmazsa o şekilde kalır. İlk önceliğimiz planda değişiklik yaptırmak olmalı” dediler. 
Esnaf’tan  Oda yönetimine eleştiri
Esnaf Odası Başkanı Ali Tabakoğlu ve Yönetimiyle bir araya gelen Alibey mahallesi esnafı, Tabakoğlu ve Yönetimini de eleştirdi. Esnaf odasının esnaflarla bir araya gelmediğini eleştiren Alibey Mahallesi esnafı; “ Bu toplantı bir ilk oldu. Keşke bu toplantılar daha önce yapılsaydı. Bizim odamız örgütlenemiyor. Takılıyor bir siyasi partinin peşine ve esnafın çıkarlarını düşünmüyor. Bizler oda olarak esnaflar olarak örgütlenirsek, biz siyasilerin değil siyasiler bizim ayağımıza gelirler. Bu toplantıların devamını bekliyoruz. Oda yönetiminin esnafla bir araya gelip fikir alışverişin de bulunması güzel bir şey. Bu toplantılar devam ederse esnaflarında sorunlarına daha net çözüm bulunabilir” dediler.  
Esnafın isteği önceliklidir
Esnaf odasında yapılan değerlendirmenin ardından Oda Başkanı Ali Tabakoğlu, eski DevletHastanesi yeriyle ilgili tek tek esnafın görüşünü alarak isimlerini not etti. esnaf’ın fikirlerini bir üst yazıyla İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına göndereceğiniz ifade eden Tabakoğlu; “Bizim için esnafımızın ne istediği önemlidir ve önceliklidir. Biz esnafımızın yanındayız” dedi.
Haber/ Fatma Sarıbıyık 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.