Tarihi adliye taşınıyor

Tarihi adliye taşınıyor
İstanbul Adliyesinin, 56 yıldır hizmet verdiği Sultanahmet'teki binasından Çağlayan'da yapılan İstanbul Adalet Sarayı'na taşınma işlemi başladı.

İstanbul Adliyesinin, 15-24 Temmuz tarihlerinde Çağlayan semtinde yapımı tamamlanan İstanbul Adalet Sarayı'na taşınma işlemine, Beşiktaş'ta bulunan özel yetkili mahkemeler hariç, Sultanahmet'teki merkez bina ile Gülhane, Sirkeci ve Levent'teki ek binalar dahil edildi.

Bu kapsamda ilk olarak, Sultanahmet'teki binada yer alan Cumhuriyet Başsavcılığı, savcılıklar ve savcılık yazı işleri müdürlükleri ile 11 icra mahkemesi taşınıyor.
Dosyaların kolileme işlemi adliye görevlileri tarafından yapılırken, taşınma işleminin ise anlaşma yapılan firmanın görevlileri tarafından gerçekleştirildiği, ancak kolilerin başında da adliye görevlilerinin bulunduğu görüldü.

Büyük koliler, asansörlü sistemle kamyona bindirilirken, küçük koliler el arabasıyla araçlara götürüldü. Yine bazı savcıların da dosyaları araca bindirilirken başında beklemesi dikkati çekti.

Taşıma sırasında güvenlik amacıyla da kamera kaydı yapıldı. Adliyede görevli memurların da binada hatıra fotoğrafı çektirdiği görüldü.
İstanbul Adileyesinin taşınması için firmayla kamyon başına çok cüzi miktarla anlaşma yapıldığı, buna göre taşınmanın 100 bin lira civarında tutmasının beklendiği öğrenildi.

Yine 1927 yılına ait dosyaların dahi bulunduğu arşivin ise eleme yapılarak taşınacağı, 10 milyon civarında belge olan arşivde, imha edilmesi gereken belgelerin imha edileceği, yine de arşivin yüzde 95'inin taşınacağı, bu bölümün taşınma işleminin 4 ay kadar sürmesinin beklendiği kaydedildi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.