Tarsus’da Çocuk Hakları Çalıştayı Yapıldı

Tarsus’da Çocuk Hakları Çalıştayı Yapıldı
Mersin Tarsus Kulis haber sitesinin almış olduğu bilgilere göre Mersin de çocuk çalıştayı gerçekleştirildi. Yayın ekibimiz orada olan tüm gelişmeleri kayıt altına aldı. Mersin Kongre ve Sergi Sarayında, Sivil Toplum Kuruluşlarının da katkısıyla, Mersi


 

Mersin Tarsus Kulis haber sitesinin almış olduğu bilgilere göre Mersin de çocuk çalıştayı gerçekleştirildi. Yayın ekibimiz orada olan tüm gelişmeleri kayıt altına aldı. Mersin Kongre ve Sergi Sarayında, Sivil Toplum Kuruluşlarının da katkısıyla, Mersin Kent Konseyi tarafından "Çocuk işçiliği ve çocuk hakları" çalıştayı düzenlendi.

 

ÇOCUKLAR TEMEL HAKLARINDAN MAHRUM OLMAMALI

 

"Çocuk işçiliği ve çocuk hakları" çalıştayı, Mersin Kent Konseyi tarafından, Kongre ve Sergi Sarayında düzenlendi. Alınan kararlar kamuoyu ile paylaşıldı. Açıklamaya göre, Çalıştayda, ilgili kurumların sorumluluklarını yerine getirebilmesi için sokaktaki çocuk sayısı, yaş grupları ve çalışma nedenlerinin tespit edilmesi kararlaştırıldı. Konsey Başkanı Yasmina Lokmanoğlu, yaptığı konuşmada "Kent Konseyi, kentin öncelikli sorunlarına ilişkin kamuoyu oluşturulması konusunda aktif çalışmalar yapıyor, kentimiz için de faydalı çalışmalar yürütecektir buna gönülden inanıyorum. Bunu sağlarken sivil toplum kuruluşları ve kamu kurumlarıyla iş birliği yapacağız. Hiçbir çocuk temel haklarından mahrum kalmamalı" dedi.

 

Kaynak: Tarsus Haber

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.