Teşvikiye Camii'nde liselilerden şaşırtan olay

Teşvikiye Camii'nde liselilerden şaşırtan olay
Nişantaşı'nda liseliler camdan sarkıp, Cuma namazı kılan cemaate "Boşuna Allahuekber demeyin, Allah yok" diye seslenince kalabalık okula giderek tepki gösterdi.


Nişantaşı'nda bulunan Teşvikiye Camii'nin avlusuna sınır olan özel bir okulun öğrencileri, Cuma namazı kılan cemaate okulun camlarından tahrik edici sözlü saldırıda bulundu. Cuma namazının farzının kılındığı sırada "Boşuna Allahuekber demeyin. Allah yok" sözleriyle tahrik eden öğrencileri okul yönetimine şikatyet eden cemaat, bu durumun her hafta aynı şekilde yaşandığını söyleyerek tepki gösterdi.

Okulun kapısından içeriye giren cemaatin yetkilere hesap sorduğu sırada müdahale eden polis ekipleri, cemaati sakinleştirerek olayın büyümesini engelledi.

CEMAATİ 10 DAKİKA TACİZ ETTİLER
İddiaya göre, Teşvikiye Camii’nin arka tarafında bulunan lisenin öğrencileri, ezan sesinden ve camiden gelen seslerden rahatsız oldu. Öğle saatlerinde ise cemaat Cuma namazını kılmak için bahçede saf tuttu. Ezanın okunmasının ardından namazlarını kılmaya başlayan cemaat, hutbenin okunmasının ardından farz namazına durdu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.