Tunceli'nin Nazımiye yolunda patlama

Tunceli'nin Nazımiye yolunda patlama
Polis aracının geçişi sırasında patlama meydana geldi. 2 polis şehit oldu.
Tunceli'nin Nazımiye İlçesi'nde polis aracının geçisi sırasında PKK'lı teröristler, yola önceden döşediği mayını uzaktan kumanda ile infilak ettirildi. Patlamada araçta bulunan polis memurları Hakan Yavuz ile Gökhan Büyükaslan şehit oldu.

Nazımiye'de PKK'lı teröristlerin polis aracına yönelik mayınlı saldırısı ilçeye 500 metre mesafedeki Dereovo Köyü yolunda bugün saat 11.45 sıralarında meydana geldi. Nazımiye İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne ait resmi plakalı aracın geçişi sırasında PKK'lı teröristler yola daha önceden tuzakladığı mayını uzaktan kumanda ile infilak ettirdi. Büyük bir gürültüyle meydana gelen patlamada araçta bulunan polis memurları Hakan Yavuz ile Gökhan Büyükaslan şehit oldu. Şiddetli patlamada aracın parçaları 200 metre çevreye yayıldı. Şehitlerin cesetleri olay yeri inceleme ekipleri tarafından toplandı.

Patlamada 2 metre derinlik, 3 metre de genişliğinde çukur oluştu. Olay yerinde güvenlik güçleri çalışmalarını sürdürürken, bir yandan saldırıyı düzenleyip kaçan teröristleri etkisiz hale getirmek için geniş kapsamlı operasyon başlatıldı.

Tunceli Jandarma Bölge Komutanlığı'ndan kalkan 3 Sikorsky helikopterle PKK'lıların kaçtığı güzergahlara profesyonel askerler indirildi. Bölgede 2 Kobra helikopter de sürekli uçuş yaparak, teröristlerin bulunabileceği alanların bombaladı.

POLİS TELSİZLE UYARMIŞTI

Tunceli Emniyet Müdürlüğü bugün Nazımiye İlçesi'nde 2 polis memurunun PKK'nın mayınlı saldırısında şehit olmadan önce dün gece tüm birimleri telsiz ononsuyla uyardığı ortaya çıktı.

Tunceli Emniyet Müdürü Ertan Yavaş'ın talimatıyla dün saat 24.00 sıralarında haber merkezinden il ve ilçelerdeki tüm birimlere yapılan acil anonsta, mümkün olunmadıkça belirli güzergahların dışına çıkılmaması ve devriye görevi yapan ekiplerin daha çok polis noktaları ve polis merkezleri yakınında durmaları istendi. Anonsta, bütün polislerin çelik yelek giymeleri talimatı da verildi. Yapılan bu anonsa rağmen bugün polis otosunun neden ilçe dışına çıktığı konusunda henüz bir açıklama yapılmadı.

İÇİŞLERİ BAKANI GELİYOR

PKK'lı teröristlerin mayınlı saldırısında şehit olan polis memurları 30 yaşındaki Hakan Yavuz ile 24 yaşındaki Gökhan Büyükarslan için bugün Nazımiye'de tören düzenlenecek. Törene İçişleri Bakanı Ozman Güneş'inde katılacağı belirtildi. Törenin ardından şehit Yavuz'un cenazesi memleketi Trabzon, Büyükarslan'ın cenazesi de memleketi Osmaniye'ye gönderilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.