Türkiye beyaza büründü

Türkiye beyaza büründü
Meteoroloji Genel Müdürlüğü hafta sonunrdan itibaren havaların soğuyacağı uyarısında bulundu, beklenen oldu.

Türkiye kar yağışının etkisine girdi. Başta -16 derecenin hissedildiği Doğu Anadolu bölgesi olmak üzere Kayseri, Bolu, Sivas, Aksaray beyaza büründü. Bu duruma en çok çocuklar sevindi. Yetkililer sürücülere "Dikkatli olun" çağrısında bulunurken Antalya ve Zonguldak için fırtına uyarısı geldi.

Bolu’da dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışı sabah saatlerine kadar aralıklarla devam etti. Bolu kent merkezi karla beyaza büründü. Bolu’nun yüksek kesimlerinde bulunan mahallelerinde ve köylerinde kar kalınlığı 10 santime ulaştı.

Sabah işyerlerine gitmek için yola çıkacak olanlar araçlarının üzerindeki karları temizlerken, çocuklar kar yağışıyla sevince bürünerek oyunlar oynadılar.



ULAŞIM YAVAŞLADI
Bolu Dağı’nın TEM Otoyolu ve D-100 Karayolu geçişlerinde ise kar yağışı ulaşımı etkiledi. Bolu Dağı’nda yeşil alanlarda kar kalınlığı 10 santime ulaşırken, Karayolları ekipleri alarma geçerek sabaha kadar güzergahlarda kar küreme ve tuzlama çalışması yaptı. Karayolları ekipleri yolu ulaşıma açık tutarken, kar yağışı ve buzlanma nedeniyle ulaşım yavaşladı. Bolu Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Şubesi yetkilileri sürücülerin kış şartlarına uygun araçlarla yola çıkmalarını, yakın takip ve aşırı hızdan kaçınmaları uyarısında bulundu.

RÜZGARIN HIZI 39 KİLOMETREYE ULAŞTI 
Zonguldak'ta hızı saatte 39 kilometreye ulaşan rüzgar nedeniyle dalgalar mendireği aştı, Karadeniz'e akan derelerin taşıdığı çamurlu su, deniz yüzeyini kapladı.Kuvvetli rüzgarla oluşan 3-4 metre büyüklüğündeki dalgalardan dolayı balıkçılar denize açılamadı, zaman zaman etkisini gösteren sağanak da yaşamı olumsuz etkiledi.
 
DENİZ ÇAMURA BÜRÜNDÜ
Yağış nedeniyle Üzülmez Deresi'nden Zonguldak Limanı'na akan çamurlu su, deniz yüzeyini kaplayarak kirliliğe yol açtı.
İŞLETMECİLER MUTLU
Kayak merkezi Kartalkaya’da ise otel işletmecileri kar yağışının sevincini yaşadılar. Kartalkaya’da yoğun kar yağışı sonucu pistlerde kar kalınlığı 30 santime, doğa harikası Abant’ta ise kar kalınlığı 20 santime ulaştı.

SABAH SAATLERİNDE BAŞLADI
Kayseri’de sabah saatlerinde kar yağışı başladı. Merkez Talas ilçesinde kar kalınlığı 3 santimetreye kadar yükselirken, güne kar yağışıyla uyanan sürücüler de, zaman zaman zor anlar yaşadı. Yağış sonrası buzlanma nedeniyle, araç sürücüleri uyarıldı. Kar yağışı nedeniyle, hava sıcaklığında da, hissedilir derecede düşüş yaşandı.

FIRTINA UYARISI 
Antalya Körfezi'nde gece saatlerine kadar kuzey yönlerden fırtına bekleniyor. Antalya Bölgesel Tahmin ve Uyarı Merkezinden yapılan açıklamada, bölgede havanın parçalı bulutlu, iç kesimlerde sabah saatlerinde hafif karla karışık yağmur ve kar yağışlı, akşam saatlerinden itibaren de tüm bölgenin az bulutlu ve açık geçeceği bildirildi.
 
7 DERECE SOĞUYACAK
 Hava sıcaklığının 3-7 derece arasında azalacağı belirtilen açıklamada, rüzgarın kuzey yönlerden orta kuvvette, yer yer kuvvetli eseceği kaydedildi. Antalya Körfezi'nde gece saatlerine kadar kuzey yönlerden fırtına beklendiği ifade edilen açıklamada, dalga yüksekliğinin 2-4 metre arasında, gece saatlerinden itibaren de 1-3 metre civarında olacağı bildirildi.
 

HAFTA BOYUNCA DA SİS ETKİLİ OLACAK
Meteoroloji Kayseri Bölge Müdürlüğü yetkililerinin tahminlerine göre, gün boyunca kar yağışı aralıklarla devam edecek. Hafta boyunca ise sisin etkili olacağının tahmin edildiğini belirten yetkililer, hava sıcaklığının eksi 7 dereceye kadar düşeceğini de bildirdiler.

KAR, KAZALARA YOL AÇTI
Kayseri-Malatya karayolu Tomarza ilçesi Kamber mahallesi yakınlarında saat 08.45 sıralarında meydana gelen trafik kazasında ise bir otomobil takla attı. Bu otomobilin arkasında aynı yönde seyreden 2 otomobil de takla atan otomobile çarptı. Kazada, otomobillerde bulunan 7 kişi yaralandı. Yaralılar, olay yerine sevk edilen ambulanslarla çeşitli hastanelere kaldırıldı. Bu arada, yine Kamber mahallesi yakınlarında kar yağışı nedeniyle 6 otomobil ve bir TIR’ın yoldan çıktığı öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.