Türkiye, Madencilerini Uğurluyor

Türkiye, Madencilerini Uğurluyor
Ermenek'teki maden ocağında dün ve önceki gün cansız bedenlerine ulaşılan 8 işçi, son yolculuklarına uğurlanıyor.
Ermenek'teki maden ocağında dün ve önceki gün cansız bedenlerine ulaşılan 8 maden işçisi kimliklerinin tespit edilmesinin ardından, bugün toprağa veriliyor. Karaman'ın Ermenek ilçesindeki maden ocağında cansız bedenlerine ulaşılan 8 işçinin cenazeleri, namaz kılınacak olan camiye getirildi.
Ermenek ilçesine bağlı Güneyyurt beldesindeki maden ocağında devam eden çalışmalarda cansız bedenlerine ulaşılan 8 işçinin kimliklerinin belirlenmesinin ardından tabutlar Ermenek Devlet Hastanesi'nden alınarak, cenaze namazının kılınacağı Keleşoğlu Camii'ne getirildi.

3 İŞÇİNİN MEZARLARI YAN YANA

Öte yandan 8 işçinin defin işlemleri için köylerinde hazırlık yapıldı. Aşağıçağlar köyünden Bahri Üzer, Hüsnü Çolak ve Osman Çoksöyler için yan yana 3 mezar kazıldı.

İşçilerin, Ermenek'te kılınacak cenaze namazının ardından köylerinde toprağa verileceği öğrenildi.

8 İŞÇİ HALA MAHSUR

Ermenek'te kömür ocağında 28 Ekim'de meydana gelen su baskını nedeniyle 18 işçi mahsur kalmış, arama kurtarma çalışmaları kapsamında 6 Kasım'da 2, 17 Kasım'da 2, 18 Kasım'da da 6 işçinin cansız bedenine ulaşılmıştı. Madende mahsur kalan 8 işçinin kurtarılması için çalışmalar sürdürülüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.