Twitter operasyonu: 3 gözaltı

Twitter operasyonu: 3 gözaltı
Twitter'da açılan sahte hesaplar üzerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Davutoğlu ve çok sayıda devlet görevlisine küfür ve hakaret içerikli mesajlar yazdıkları tespit edilen 2'si kadın 3 kişi gözaltına alındı
Sosyal paylaşım sitesi olan Twitter üzerinden bazı hesaplardan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, bakanlar ile MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel’e yazılan küfür ve hakaret içerikli mesajlar üzerine soruşturma açıldı.

SAHTE PROFİLLER TESPİT EDİLDİ

Açılan soruşturma kapsamında ekipler, "kaan_kursat" isimli kullanıcıyı takibe aldı. Bu kişinin 1 ve 7 Ocak’ta, diğer hesaplara tavsiye niteliğinde, "Bu kadar iddialıyım, artık seni Twitter kurucusu dahi bulamaz" ve "Vpn ya da Tor kullanarak yaptıysanız, hiç kimse yerinizi tespit edemez, rahat olun helal olsun dostlar" şeklinde tweetler yazarak, diğer kullanıcıları yönlendirdiği görüldü.

Ayrıca bu kullanıcının, Twitter’da bazı paylaşımlarda bulunan "Fuat Avni" adlı profile ise 4 Ocak’ta, "Tor kullanın rahat edin, böyle saçma sapan muhabbetlere girmeyin Fuatlar Avniler" şeklinde tweet yazdığı belirlendi.

OPERASYON DÜZENLENDİ

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı kimlikleri belirlenen kişilerin gözaltına alınmasını ve kullandıkları cihazların incelenmesi için el konulmasını istedi. Bunun üzerine polis harekete geçti. Polis "kaan_kursat" hesabının kullanıcısı olduğunu belirlediği Veli H.K. ile bağlantılı olduğu iki farklı Twitter hesabına sahip Sultangazi’de oturan Serpil I. ve Muğla’nın Fethiye ilçesinde oturan Serap K. gözaltına alındı.

Asayiş şube müdürlüğü Bilişim Suçları Büro Amirliği’nde sorgulanan ve haklarında yasal işlem yapılan şüpheliler adliyeye gönderildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.