UD VE DAVUL AYNI SAHNEDE BULUŞTU

UD VE DAVUL AYNI SAHNEDE BULUŞTU
Küçükçekmece Belediyesi’nin her ay düzenlediği ‘Ehl-i Makâm’ programının bu ayki konukları dünyaca ünlü Amerikalı perküsyonist Jarrod Cagwin ve udi bestekar, müzikolog M.Emin Bitmez oldu.

Geleneksel Sanatlar Akademisi’nde gerçekleşen dinletide 'Güneşin Doğuşu' adlı resitalden eserler ile unutulmaz Türk Sanat Müziği parçaları icra eden Cagwin ve Bitmez, Küçükçekmeceli sanatseverlere unutamayacakları bir müzik akşamı yaşattı.

'SON KONSERİNİ KÜÇÜKÇEKMECELİLERE VERDİ'

Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz'e teşekkür ederek söze başlayan Emin Bitmez, "Jarrod, her tarz müziği, duygusunu yaşatarak icra edebiliyor. O dünyanın en önemli Jazz davulcularından bir tanesi. Mart ayında Türkiye'den ayrılacak, belki de son konseri bu."dedi.

'FARUK TÜRÜNZ'ÜN UDUNU ÇALDI'

Programda ünlü ud yapımcısı Faruk Türünz'ün eski bir udunu kullanan Bitmez, "Böylesi güzel eserleri ancak bu eski udla icra edebilirdim. Çok eskiden yapılmış olmasına rağmen hala ilk günkü gibi pırıl pırıl bir ud."diye konuştu.

CAGWIN'DEN MUHTEŞEM PERFORMANS

Emin Bitmez'e davullar ve perküsyon çalgıları ile eşlik eden Jarrod Cagwin ise, sergilediği muhteşem performansla büyük beğeni kazandı. Yaklaşık 1 buçuk saat boyunca sahnede kalarak dinleyicilere keyifli dakikalar yaşatan  Jarrod Cagwin ve M.Emin Bitmez'e Küçükçekmeceli müzikseverler de hep bir ağızdan şarkı söyleyerek eşlik etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.