Uzun’un yaptığı rant mücadelesi

Uzun’un yaptığı rant mücadelesi
Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun’un, meclis üyelerini mahkemeye verdiği dosyayı, gerekçeli yargı kararını beklemeden meclis toplantısında resen gündeme getirmesi üzerine salonu terk eden muhalefet partisi meclis üyeleri, toplantıda gündeme alınan ka

CHP ve MHP Beylikdüzü Meclis üyeleri, Aralık ayı meclis toplantısında alınan kararların, toplantı usulüne aykırı şekilde alındığını öne sürerek, gündeme alınan kararların iptali ve yürütmenin durdurulması istemiyle İstanbul Nöbetçi İdare Mahkemesi’ne başvuruda bulundu.
Üst üste iki defa reddedilmişti
Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun’un, daha önce meclis kararı ile üst üste iki defa reddedilen imar plan tadilatı yapılmasına ilişkin teklifi resen gündeme aldığının ifade edildiği dava dilekçesinde, dava süreci halen devam ederken belediye başkanınca konunun doğrudan gündeme alınmak istenmesinin Meclis üyelerinin çoğunluğunun tepkisine sebep olduğunu açıklaması yapıldı.
Yapılan keyfi ve hukuka aykırı
Belediye Başkanının konuyu gündeme doğrudan ilave etmesi hususundaki ısrarı üzerine aralarında mevcut divan katipleri ile yedek divan katiplerinin de bulunduğu CHP ve MHP meclis üyelerinin toplantıyı terk ettiğinin belirtildiği dilekçede, belediye başkanının toplantıya divan katipleri yerine AKP Meclis Grubundan iki kişi ile divan heyeti oluşturarak devam etmesinin keyfi ve hukuka aykırı olduğu ifadelerine yer verildi.
Dilekçede iptal gerekçesi olarak ise, 32 Meclis üyesinin katılımıyla gerçekleşen meclis toplantısında, muhalefet partisinden 20 meclis üyesinin toplantıyı terk ettiği, 12 kişilik AKP meclis üyeleri ile karar alınmaya devam edildiği anımsatılarak, karar yeter sayısının 17 kişi olması gerektiği gösterildi. Toplantıda, alınan kararların hukuka aykırılığı, yasa metninde yer bulan  “üye tam sayısının salt çoğunluğu ile toplanır ve katılanların salt çoğunluğu ile karar alır” ibareleriyle açıklandı.


AKP’li meclis üyesi de terk etti
Dilekçede ayrıca, belediye başkanı tarafından resen gündeme alınan imar tadilatı teklifi hakkındaki 12. Maddenin görüşülmesi esnasında, AKP Grubu’ndan da bir meclis üyesinin toplantıyı terk ettiği dikkat çekerken, dava süreci hala devam eden konuya ilişkin kararın uygulanmasının ileride telafisi güç zararlara sebep olacağı işaret edilerek yürütmenin durdurulması talep edildi.
İmamoğlu: Usulsüz bir meclis yaşadık
Mahkemeye yapılan başvuru sonrasında bir açıklama yapan CHP Beylikdüzü İlçe Başkanı Ekrem İmamoğlu, Beylikdüzü’nün, AKP meclis üyesi de dahil olmak üzere meclisin yüzde 70’ini hiçe sayan bir belediye başkanıyla karşı karşıya olduğuna dikkat çekti. İmamoğlu, Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun’un, daha önce meclis üyelerini kendi şahsi kararını kabul etmediğinden ötürü dava ettiğini hatırlatarak,  “Şimdi de Beylikdüzü’ne usulsüz bir meclis yaşattı” diye konuştu.
Uzun’un yaptığı rant mücadelesi
Yaşanan usulsüzlüğün giderilmesi için CHP ve MHP olarak mahkemeye başvurduklarını kaydeden İmamoğlu, “Bizim istediğimiz herkese aynı hakkın kullanılmasıdır. Belediye başkanının yaptığı ise rant mücadelesidir” şeklinde sert sözler kullanarak, belediye başkanına, “Bunun arka planında ne varsa ya kamuoyuna açıklayacak ya da meclis iradesine saygı duyacak” şeklinde sözlerle seslendi.
Aydın: Beylikdüzü’nün diktatör bir belediye başkanı var
MHP Beylikdüzü İlçe Başkanı Ali Aydın ise, “Beylikdüzü’nde diktatör bir belediye başkanı var. Başkan kendi emir eli gibi bir tavır içerisinde meclis üyelerini yok saymıştır. Türkiye’de belki ilk diyebiliriz. Kendi meclisini bir şirket adına mahkemeye veren bir belediye başkanı. Bunu da yüzü kızarmadan gündeme getiriyor. Başkan bu şirketle bir ilişkisi varsa paylaşmalı” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.