Vatandaş sordu, başkan cevapladı

Vatandaş sordu, başkan cevapladı
Küçükçekmece Belediyesi tarafından düzenlenen Bizim Mahalle toplantıları, İstasyon Mahallesinde düzenlenen toplantıyla sona erdi.

Daha iyi yarınlara birlikte yürümek, daha yaşanılır bir Küçükçekmece oluşturmak, vatandaşların öneri ve problemlerini yerinde dinleyerek çözüm üretmek amacıyla yapılan "Bizim Mahalle" toplantıları kapsamında Başkan Aziz Yeniay, vatandaşı dinledi, sorularını cevapladı, sorunlarına çözüm önerileri getirdi.

İlçede 21 farklı mahallede ikamet eden vatandaşla toplantılarda bir araya gelen Başkan Yeniay, toplantılara yardımcıları Mustafa Kuzugüden, Besim Müftüoğlu, Enver Şengül, Hüseyin İpek, Levent Uslu, Güven Aydın, Vasfi Karakaş ile birlikte katıldı. 

Talep ve öneri formları anında kayda alındı

Toplantılar öncesinde mahalleliye proje ve hizmetlerin yer aldığı bir kitapçık ile “Talep ve Öneri Formları” dağıtıldı. Toplantı devam ederken, vatandaşların doldurduğu formları belediye tarafından oluşturulan 10 kişilik ekip değerlendirmek üzere kayda aldı.
Mahalle Toplantılarında Küçükçekmece Belediyesi’nin bugüne kadar yaptığı hizmetler ve projeleri hakkında genel bir bilgi veren Aziz Yeniay, mahalle sakinlerine İstanbul’un değişen yüzü olan Küçükçekmece’yi anlattı.

‘Saygın projelerle gelişen bir ilçe’

Her mahallede ayrı ayrı mahalle sakinlerini dinleyen ve o mahalleye özel projelerini, çözüm önerilerini paylaşan Aziz Yeniay, “8,5 yılda çok ciddi mesafe kat ettik, önemli proje ve yatırımları hayata geçirdik, ancak daha yolun başındayız. Yapılacak çok iş, kat edilmesi gereken çok yol var. Örnek inşalar ve saygın projelerle ilçemizin gelişmesi adına büyük adımlar attık, atmaya da devam edeceğiz.  ”dedi.

‘Yepyeni bir çehre oluşacak’
Yeniay, gerek ilçede giderek artan kültür-sanat etkinlikleriyle gerek altyapı çalışmaları gibi fiziksel koşulların düzeltilmesiyle ve yeni projelerle Küçükçekmece’nin günden güne değişeceğini ve Küçükçekmecelilerin, daha modern ortamlarda, huzurlu bir şekilde yaşayacağını söyledi.
Bunun yanı sıra toplantıların ana maddesini son günlerde gündemi meşgul eden kentsel dönüşüm oluşturdu. Dönüşüm ile ilgili vatandaşı bilgilendiren Yeniay da ilçede dönüştürülecek olan Kartaltepe ve Tevfikbey Mahallesi’nde vatandaşla yüzde 100 mutabakata vardıklarını ifade etti. Yeniay, ilçenin kentsel dönüşüm ve yenilenme kapsamında İç Kumsal, Küçükçekmece Meydan ve Kent Meydanları, projeleriyle de yepyeni bir çehre kazanacağının altını çizdi.

Başkan Yeniay, Küçükçekmece’de yapılması planlanan eğitim, sağlık, spor, altyapı alanlarındaki projeleri ve çalışmaları da mahalle sakinleriyle paylaştı.
Ayrıca Aziz Yeniay, toplantılarda vatandaşların ulaşım, sağlık, ruhsat, eğitim, altyapı ve daha birçok konuda sorularını, yanıtladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.