Veda yemeğinde hain pusu

Veda yemeğinde hain pusu
Mardin’in Ömerli İlçesi’nde İkipınar Köyü Jandarma Karakolu’nda görev süreleri dolan Jandarma Astsubay Başçavuş Erhan Gül ve Jandarma Uzman Çavuş Ali Öztürk için köy korucubaşı önceki akşam veda yemeği düzenledi

Yemeğe 1 hafta önce bölgeye geçici görevle gelen Jandarma Astsubay Başçavuş Sadık Güllü de katıldı. 3 asker, yemeğin ardından tepede bulunan karakola dönerken, PKK’lı teröristlerin çapraz ateşe tutması sonucu şehit oldu.

MARDİN’in Ömerli İlçesi’ne bağlı İkipınar Köyü Jandarma Karakolu’nda 3 yıldır görevli olan ve Tokat’a tayini çıkan Jandarma Astsubay Başçavuş Erhan Gül (37) ile aynı karakolda 4 yıldır görev yapıp Balıkesir’e tayin olan Jandarma Uzman Çavuş Ali Öztürk (22) için önceki akşam, köy korucubaşı veda yemeği verdi. Yemeğe 1 hafta önce bölgeye geçici gelen Jandarma Astsubay Başçavuş Sadık Güllü (39) de katıldı.

Karakola dönüyorlardı

3 asker yemekten sonra 23.40 sıralarında, köydeki tepede bulunan karakola dönmek üzere yola çıktılar. Ancak, PKK’lı teröristlerin kurduğu pusuya düştüler. Çapraz ateşe tutulan Gaziantep’in Nurdağı İlçesi nüfusuna kayıtlı Gül, Kırıkkale nüfusuna kayıtlı Güllü ve Gaziantep merkez nüfusuna kayıtlı Öztürk, şehit oldu. Gül ve Öztürk’ün şehit olmasalardı, bugün bulundukları birlikle ilişiklerini kesip tayin oldukları yerlere gidecekleri belirlendi. 3 askerin şehit edilmesinden sonra İkipınar Köyü’ne giriş-çıkışlar yasaklandı ve köyün yaklaşık 4 kilometre dışına kontrol noktası kuran askerler, savcılığının talimatıyla köye kimseyi sokmadı. Saldırıyı yapan PKK’lıların etkisiz hale getirilmesi için bölgede köy korucularının da katıldığı geniş çaplı operasyon başlatıldı.

Yaralı teğmen şehit/_np/6649/14006649.jpg

Hakkâri’nin Şemdinli İlçesi’nde geçen hafta PKK’lılarla güvenlik güçleri arasında çıkan ve 2 PKK’lı teröristin öldürüldüğü çatışmada yaralanan Jandarma Teğmen Süleyman Özoğlu da kaldırıldığı Ankara GATA Hastanesi’nde şehit düştü. Şehidin cenazesi dün Ankara’da düzenlenen törenin ardından Balıkesir’e getirildi. Balıkesir Ticaret Odası Lisesi Müdür Yardımcısı olan şehit babası Mustafa Özoğlu, “Son günlerdeki terör olaylarındaki artış hükümetin taviz vermesinden ötürü” dedi. Emekli öğretmen Habibe Özoğlu da şehit evladının fotoğrafına sarılıp, ağıtlar yaktı. 2 erkek, 1 kız kardeşi bulunan ve bekar olan Şehit Özoğlu’nun cenazesi, bugün öğleyin Zağnospaşa Camisi’ndeki törenin ardından toprağa verilecek.

Acılı baba: Çaresini bulun

22 yaşındaki 4 yıllık Uzman Çavuş Ali Öztürk’ün Oğuzeli İlçesi’ne bağlı Aşağıyeniyapan Köyü’nde oturan ailesine acı haberi sabah erken saatlerde askeri yetkililer iletti. Yetkililer, 5 çocuk babası Muzaffer Öztürk ve annesi Belkıs Öztürk’e (50), Ali Öztürk’ün şehadete ulaştığını söyleyip, teselli etmeye çalıştı. Baba Muzaffer ve anne Belkıs Öztürk, evlat acısıyla gözyaşı döktü. Baba Muzaffer Öztürk, “Vatan sağ olsun. Ama artık devlet bu işe bir çözüm bulsun. Her gün bir ailenin ocağı sönüyor. Çaresi neyse, artık o yapılsın” dedi. Oğlu Ali Öztürk ile 2 gün önce telefonla görüştüğünü anlatan baba Öztürk, şöyle dedi: “Ömerli ilk görev yeriydi. Tayini Balıkesir’e çıkmıştı. Sevinmiştik. Telefonla görüştüğümüzde birbirimize hal hatır sorduk. ‘Balıkesir’e gitmeden önce Gaziantep’e geleceğim. Beni merak etmeyim, çok iyiyim’ dedi. Ama şehit haberi geldi” diye gözyaşı döktü.

15 gün sonra emekli olacaktı/_np/6651/14006651.jpg

15 gün sonra emekliye ayrılacak olan, evli ve 2 çocuk babası Sadık Güllü’nün şehit olduğu haberini Kırıkkale Bağlarbaşı Mahallesi’ndeki evinde öğrenen kalıp işçisi baba Ali Güllü (70), bayıldı. Güllü hastaneye kaldırılıp tedavi edildikten sonra yeniden eve getirildi. Anne Zeynep Güllü de acı haberi Ankara’ya tayini çıkan diğer oğlu uzman çavuş Hanifi Güllü’nün yanındayken aldı ve hemen Kırıkkale’ye döndü. İnşaatlarda çalışarak çocuklarını okuttuğunu söyleyen Ali Güllü, “Çocuklarımı tırnaklarımla kazıyarak çalışıp okuttum. Çocuğumu bunun için mi büyüttüm? PKK’ya lanet olsun” diyerek ağladı. 2 kardeşi de asker olan Şehit Güllü’nün, Çanakkale’de görev yaptığı ve Mardin çevresini iyi bildiği için 1 hafta önce görevli gönderildiği, öğretmen eşi Huriye ile oğulları Serhat Çağrı (18) ve Emre’nin (14) de Çanakkale’de kaldıkları belirtildi.

Yeni görev yeri Tokat’tı/_np/6652/14006652.jpg

EVLİ ve 1 kız çocuk babası Erhan Gül’ün şehit olduğu haberi, Gaziantep’in Nurdağı İlçesi’ne bağlı Çakmak Köyü’nde oturan ailesine dün sabaha karşı ulaştı. 4 çocukları olan Beşire (57) ve Duran Gül (61) çifti, eve gelen askeri heyetin verdiği acı haberle yıkıldı. Eşinin tayini çıktığı Tokat’a ev eşyasını taşıtan ve 2 gün önce 6 yaşındaki kızı Azra ile kayınpederinin evine gelen Zeynep Gül de şehit haberini alınca sinir krizi geçirdi. Duran Gül, oğluyla 1 yıldır görüşemediklerini, ancak sık sık telefonla konuştuklarını anlatıp, 2 gün önceki görüşmelerinde helallik istediğini, kendisinin de hakkını helal ettiğini söyledi. Duran Gül, “İlişiğimi kesip, ben de elinizi öpmeye geleceğim’ dedi. Kendi gelemedi, şehit haberi geldi yavrumun” dedi. 80 haneli Çakmak Köyü’nde şehit haberinin duyulmasıyla evlerin hepsine Türk bayrakları asıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.