Yandım Anam Trafik Cezası

Yandım Anam Trafik Cezası
Bir süredir E5 karayolunda uygulamaya konan hız sensörleri can acıtmaya devam ediyor. Saatte 70 kim radarı geçenlere artık geceleri de ceza kesiliyor. 150 ile 750 civarında para cezasına maruz kalan sürücüler bu uygulamanın bir an önce normal seviyelere ç
 
EDS’ye takılan yandı!

Aylardır hız koridoru sistemi, E-5'te uygulanmaya başladı, vatandaş sık sık cezaya maruz kaldı. Sistemde iki nokta arasındaki hız ortalamasının üzerine çıkanlara ceza kesiliyor. Elektronik Denetleme Sistemi'ne (EDS)  sisteminin kameraları E-5 karayolunda Bahçelievler Silivri mevkiine yerleştirildi. Sistem sadece ceza kesilmesi için değil aynı zamanda trafik yoğunluğunun daha önceden tespit edilmesi için de kullanılıyor. EDS'ye yaklaşan sürücünün hızını düşürmesi yeterli olmuyor. Hız koridoru adı verilen bu sistemde farklı iki noktaya konulmuş kameralar aracın giriş ve çıkış hızını hesaplıyor, daha sonra aradaki mesafe ile geçiş süresi ölçülerek ortalama hız bulunuyor. Ortalama hızı 70'i geçen araçlara ceza kesiliyor.

Ceza şiir yazdırdı

Büyükçekmece Tüyap önünde gece saat 22.10’da cezaya maruz kalanlardan Erke Mimarlık Sahibi Mustafa Erken bu cezadan dolayı canının acımasını şiire döktü. 166 TL para cezası ile karşılaşınca içindeki haykırışı şiire döken Mustafa Erken ‘BEN YANDIM ELLER YANMASIN’ şiirinde HABERDAR aracılığı ile yurttaşları dikkatli olmaya davet etti.

İŞTE O ŞİİR:

BEN YANDIM ELLER YANMASIN’
 
HABERDAR haber gotür
Bölgemiz diyarına
Üzülmesin ağlamasın 
Belki dikkatler çekilir okuyucuların 

Cezalar kimseye kalmasın 
Biz sürücüler ceza yemesin 
Ben yandım eller yanmasın 
Trafikte hız uğruna can uğruna

HABERDAR'da haber yazıldı 
Sürücülerin gönlünde korku kazıldı 
Gaz pedalından ayaklar çekildi 
Gözlerimiz hız göstergesinde 
Cezalar kimseye kalmasın 
Biz sürücüler ceza yemesin 
Ben yandım eller yanmasın 
Trafikte hız uğruna can uğruna

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.