Yargıda 'cemaat' temizliği başladı

Yargıda 'cemaat' temizliği başladı
HSYK 1. Dairesi, cemaate yakın olduğu iddia edilen başmüfettiş ve tetkik hâkimlerini taşraya sürdü.
 HSYK 1. Dairesi, önceki gün 74 kişilik bir kararname yayımlayarak yargıya yönelik dizayn operasyonunu başlattı. Kararname kapsamında HSYK’de görevli 24 başmüfettiş ve müfettiş ile 11 tetkik hâkimi, kurum dışına gönderildi.

Adalet Bakanlığı’nda görev yapan görevli 32 tetkik hâkimi de kararname ile bakanlıktan uzaklaştırıldı ve taşraya atandı. Bir dönem Adalet Bakanlığı Kanunlar Genel Müdürü olarak görev yapan Yüksek Müşavir Yüksel Hız Antalya savcısı oldu.

HSYK dışına atanan müfettiş ve tetkik hâkimlerinin yargıda cemaate yakın isimlerden olduğu iddia edildi. HSYK seçimlerine cemaatin desteklediği listeden aday olan HSYK Tetkik Hâkimi İdris Berber, Elazığ Hâkimliği’ne getirildi. HSYK Başmüfettişi Cevat Gül, Edirne Savcılığı’na getirilirken eşi olan Ankara Hâkimi Ayşe Neşe Gül de Edirne Hâkimi oldu.

Yargıç Gül de cemaat destekli olduğu öne sürülen listeden kurul üyeliğine aday olmuştu. Deniz Feneri savcıları hakkında evrakta sahtecilik suçundan yargılanmaları gerektiği yönünde rapor hazırlayan başmüfettiş Arif Kavasoğlu ise Gaziantep Savcılığı’na atandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.