Yemin ederek asker oldular...

Yemin ederek asker oldular...
Beylikdüzü'nde ikamet eden engelliler, 10 -16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla Hasdal 6. Motorlu Piyade Tugayı'nda düzenlenen bir günlük askerlik programına katıldılar. Karavandan yemek yiyen askerler, uygun adım yürüdüler, spor yapıp şınav çektiler.
Beylikdüzü Belediyesi ilçedeki engelli gençler için unutulmayacak bir etkinliğe katıldı. İlçede ikamet eden askerlik yaşı gelmiş ve bu görevi engelli olmaları nedeniyle yerine getiremeyen Mehmet Güzel, Fırat Kılıç, Hayri Kaynak, Mehmet Emin Açan, Recep Ulutaş, Barış Tavlacı ve Muhammet Kılıç, Hasdal 6. Motorlu Piyade Tugayı'nda düzenlenen bir günlük askerlik programına katılarak, terhis belgelerini aldılar.
Beylikdüzü Belediyesi tarafından kına geceleri ve asker konvoyları düzenlenen engelli vatandaşlar Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun'un da katıldığı etkinlikte Yakuplu Sosyal Tesisleri'nde gönüllerince eğlenmişlerdi.

Karavanadan öğle yemeği yediler, silahları tanıdılar, uygun adım yürüyüp şınav çektiler...
Hasdal 6. Motorlu Piyade Tugayı'na sabah saatlerinde gelen 7 asker önce kıyafetlerini aldı daha sonra askeri malzemeleri tanıdı. Silahlarla ve Zırlı Personel Taşıyıcı ile poz veren askerler öğle yemeğinde de karavanada çıkan menüyü yediler. Yanlarına verilen tecrübeli askerlerden destek alan engelli askerler uygun adım yürüme, selam verme tekniklerini öğrendiler. Askerliğin olmazsa olmazı spor da yapan engelliler, şınav çekerek gerçekten de asker olabileceklerini kanıtladılar.

Yemin ederek asker oldular...
Ailelerinde katıldığı bir günlük askerlik programında Tüm General Şeref Öngay ile de tanışan askerler komutanları ile bol bol hatıra fotoğrafı çekilerek, sohbet ettiler. Kendilerine atanan can arkadaşları ile vakit geçiren engelli askerler yemin töreni, geçit töreni ve terhis belgesi alma programı ile bir günlük askerlik görevlerini ifa etmenin mutluluğunu yaşadılar. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.