Yeniay’ın hizmetlerine Silivrililer hayran kaldı

Yeniay’ın hizmetlerine Silivrililer hayran kaldı
AK Parti Silivri İlçe Teşkilatının her ay düzenlediği AK Belediyecilikte AK Hizmetler seminerinin bu ayki konuğu Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay oldu. AK Parti İlçe binasında düzenlenen seminerde konuşan Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay

Konuşmacı olarak Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay’ın katıldığı toplantı AK Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş’ın ev sahipliğinde gerçekleşti. Ak Parti İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri ve Parti Üyelerinin yoğun katılım gösterdiği toplantıya, bir önceki dönemde Belediye Başkanlığı yapan, Hüseyin Turan, Tahir Sert, Ahmet Yağcı Oğlu ve Meclis Üyeleri de katıldı. Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay’ın İlçeye kazandırdığı vizyon projeler karşısında AK Parti Silivri İlçe teşkilatı, hayran lığını gizleyemedi.

Karakaş; Bizi kimse yolumuzdan edemeyecek

AK Belediyecilikte AK Hizmetler konulu seminerde açılış konuşmasını yapan AK Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş; “ Bundan önce birçok belediye başkanımızı burada ağırladık ve kendi ilçelerini adede nasıl marka şehri haline getirmek için nasıl canla başla çalıştıkları gördük. Hep şunu iddia etmişimdir; Silivri elinde bulundurduğu değerler ile çok ciddi bir ilçe olması gerekirken, maalesef bu yönetim tarzından dolayı, Silivri’deki belli zihniyetin tutumundan dolayı bu gün hak ettiği yerde olmadığına hepimiz şahidiz. İşte bir defa bu vizeyi bize verdiklerinde, gerek Belediye Başkanımız Hüseyin Turan, gerek Çanta Belediye Başkanımız Tahir Sert, gerek Selimpaşa Belediye Başkanımız Ahmet Yağcıoğlu, yine Gümüşyaka Belediye Başkanımız Hüseyin Agu ile kendi bölgelerinde nasıl hizmetler yapıldığına hepimiz  şahit olduk. Ve gelinen sürece baktığımızda bu dört yıllık zaman diliminde, özellikle belediyecilik anlamında baktığımızda aramızda fersah fersah fark olduğunu açıkça kamuoyu görmüş oldu. Silivri çok büyük bir ilçe iken Büyükçekmece köy idi, Beylikdüzü diye bir ilçe yoktu, Avcılar bir yerleşik alandı.  Avcılar dahil olmak üzere,Küçükçekmece, Esenler, Bağcılar buralar Bakırköy’ün birer mahallesiydi. Ama ne zaman onlar belediye oldular, ne zaman AK Belediye oldular, aradaki farkı nasıl kapattıklarını lütfen hesap edin. Bugün Silivri hala kronik sorunları çözme noktasında mücadele ederken Küçükçekmece İlçesinin neler yaptığına da hep birlikte şahit olacağız.

Çünkü bizim anlayışımızda merkezine insan koyan ve insan merkezli projelerle şehrini büyüten bir anlayış vardır. Bunun ilk tohumunu atan Sayın Genel Başkanımız Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte  belediyecilik  anlamında yeni bir anlayış Türkiye gündemine gelmiş ve bugün belediyecilik denildiği zaman AK Kadroların işi olduğunu da  artık tüm dünyada bunu tesçillemiştir. Dolayısıyla bütün bu yapılan hizmetleri, bütün bu çalışmaları hep farklı şekilde kamuoyunda yok etmek isteyenlerle ve insaların kafalarını karıştırmak isteyenlerle de mücadelemiz devam edecektir. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. 3-5 kişinin ortaya koyduğu eylem anlayışıyla bu milletimiz tuzağa düşmeyecektir. Bu 3-5 kişinin yaptığı eylemlerle bizi yolumuzda tökezleteceklerini sanıyorlarsa aldanırlar. Çünkü Başbakanımızın arkasında ne bir Holding ne bir medya var. Başbakanımızın arkasında aslanlar gibi teşkilatı var aslanlar gibi aziz milleti var. Bizi kimse yolumuzdan edemeyecek” dedi.    

Yeniay; Her şey para değil, önemli olan  üretmek

Belediyeyi şirket yönetir gibi yönettiklerini söyleyen Başkan Yeniay; Biz Belediyeyi şirket yönetir gibi yönetiyoruz. İhtiyacın dışında personel çalıştırmıyoruz. Az personel ile çok hizmet de yapılabilir. Yeter ki üretelim, yeter ki isteyelim. Her şey para demek değildir. Hizmet projeleri üretmek ve o projeyi hayata geçirmek çok önemli. Para sadece bu hizmetin hayata geçirilmesi konusunda bir aracıdır. Önemli olan üretmek ve İlçeye vizyon projelerle değer katmak.” dedi.

Kültür  ve Sanatın merkezi Küçükçekmece olmalı

Küçükçekmece’nin küçük ve fakir bir ilçe olduğunu söyleyen Başkan Aziz Yeniay; “ Belediyemizin bütçesi 337 milyon. Bir çok hizmeti kendi öz kaynaklarımızla hayata geçirdik. Yeni belediye binamızı tamamladık. Yeni belediye binamızın bize maliyeti 75 milyon. Ayrıca İlçemize Türkiye’nin en büyük  projesini kazandırdık. Küçükçekmece Arena Türkiye’deki, amfi tiyatro konseptinde inşa edilen gösteri merkezi arasındaki en büyük gösteri merkezi ünvanına sahip. Bu vizyon projemiz Uluslararası organizasyonlar için nitelikli bir eserdir” dedi.  İlçeye kazandırılan Kültür Merkezleri, Hobi Parkı ve bir çok vizyon projeden bahseden Başkan Yeniay, Kültür ve Sanatın merkezi Küçükçekmece olmak zorundadır diyerek, İlçede yapılan Kültür ve Sanat etkinliklerine dikkat çekti.

 AK Parti Silivri İlçe Teşkilatında hizmetlerini anlatan Başkan Yeniay’a AK Parti İlçe Başkanı Metin Karakaş günün anısına bir plaket takdim ederken, AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Elif Koryürek bir buket çiçek, AK Parti Silivri İlçe Gençlik Kolları Başkanı Ferhat Gezerer de Silivri yoğurdu takdim etti. Başkan Yeniay’da Silivri İlçe Teşkilatında düzenlenen toplantıya katılanlara kol saati ve çalışmalarının yer aldığı kitapçık hediye etti.    

Haber/ Fatma SARIBIYIK

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.