Yerel Yönetimlerin Günlük Hayatımızdaki Yeri

Yerel Yönetimlerin Günlük Hayatımızdaki Yeri
Çatalca Belediyesi eğitim semineri kapsamında Gazeteci Yazar Yunus Arıkan’ın konuşmacı olarak yer aldığı ‘Yerel Yönetimlerin Günlük Hayatımızdaki Yeri” Semineri düzenledi.

Çatalca Belediyesi İnsan Kaynakları Müdürlüğü’nce düzenlenen, Gazeteci Yazar Yunus Arıkan’ın Çatalca Nazım Özbay Kültür Merkezi’nde gerçekleştirdiği seminere Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara’nın yanı sıra Başkan Yardımcıları, Birim Müdürleri ve personelleri katıldı.

İnsanların yaşadıkları bölgede hizmetin yanı sıra alınan kararlara katılımlarını önemsediklerini vurgulayan Arıkan “Yerel yönetimlerin şehirle ilgili verilecek kararlarda vatandaşlarla bir araya gelmesi, görüşlerini alması, başarıya giden önemli adımlardan bir tanesidir” şeklinde başladığı konuşmasında önemli olanın insana dokunmak olduğunu belirtti. 

Beşikten mezara kadar hayatımızın her alanında

Yerel yönetimlerin halkın sesini kolaylıkla duyurabildiği kurumlar olduğunun altını çizen Gazeteci Yazar Yunus Arıkan “Yerel yönetimlerin yürüttüğü hizmetler, “Beşikten mezara kadar” hayatımızın çeşitli yönlerini kapsamaktadır. Bir belde içinde yaşayan, bir köyde oturan veya büyük bir metropolde ikamet eden bireyler merkezi idareden önce yerel yönetim kuruluşları ile temas halindedir. Günlük hayatımızın ve insanın olduğu her yerde yerel yönetimler var. Yerel Yönetimler kentini kentlisine huzur içerisinde yaşayabileceği bir hale getirmek için çalışır. Katılımın ve demokrasinin en kolay, etkin, verimli ve sağlıklı olduğu alan yerel yönetimlerdir ve bu anlamda insanın dokusuna dokunur” ifadeleriyle konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.