Yetenekli davulcular seçildi

Yetenekli davulcular seçildi
Büyükçekmece Belediyesi'nin davulcu sınavı, 'Yetenek Sizsiniz' yarışmasını aratmadı. Ramazan Ayı'nda çalacak davulcular jüri önünde ter döktü.
  Belediyesi, Ramazan Ayı'nda vatandaşı sahura kaldıracak davulcuları belirlemek için sınav düzenledi. Düzenlenen sınava onlarca davulcu müracaat ederken, 72 kişi seçildi. Sınavda, davulcular mani okuma testine de tabii tutuldu. En güzel maniyi okuyan davulcular jüriden tam not aldı. Davulcu jürisinde Belediye Başkan Yardımcısı  Ali Üner, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Nazan Karagözoğlu, Zabıta Müdürü İbrahim Kaya ve Halkla İlişkiler Müdürü Rıdvan Orhan yer aldı.


Elemeye gelen davulcular seçilebilmek için jüri önünde tüm hünerlerini sergiledi. Jüri zaman zaman davulcular ritm ve mani konusunda uyarmayı ihmal etmedi.

Konuyla ilgili açıklama yapan 
 Belediye Başkan Yardımcısı  Ali Üner, "Mübarek Razaman ayını vatandaşımızın huzur içinde geçirmesi için bir ön çalışma yaptık. Yıllardır süren bir gelenek var. Sahurda Ramazan davulu çok eski bir gelenek. Hangi manileri söylüyolar, nasıl söylüyorlar, Ramazan'da insanları huzursuz etmeden nasıl görevleri yerine getirirler, onları anlatıyoruz. Vatandaşlarımızla güzel bir Ramazan geçirmek istiyoruz. 24 Mahalle'de ekip başları var. 72 ekiple Ramazan'a hazırız" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.