'YSK Şaşırma, Hatip Dicle'ye özgürlük'

'YSK Şaşırma, Hatip Dicle'ye özgürlük'
YSK önünde Hatip Dicle eylemi

EMEK, Demokrasi ve Özgürlük Bloku üyeleri, Yüksek Seçim Kurulu'nun(YSK) Hatip Dicle'nin milletvekilliğinin düşürülmesiyle ilgili kararını protesto etti

Kızılırmak Sokak'taki YSK binası önünde toplanan grup, 'Kürtlere ve Demokrasi Güçlerine yönelik ayrımcılığa son' pankartı açtı. Polisin YSK önünde oluşturduğu barikatın önüne gelen grup, 'YSK Şaşırma, Hatip Dicle'ye özgürlük' ve 'Vekilime dokunma, Dicle'ye özgürlük' sloganları attı. Burada grup adına açıklama yapan Muş Bağımsız Milletvekili Demir Çelik'in eşi ve BDP Ankara İl eş Başkanı Şengül Çelik, Hatip Dicle hakkında verilen kararın siyasi bir karar olduğunu belirterek, "YSK bu kararıyla ülkenin geleceğini ipotek altına almıştır. YSK bu kararla 70 bin oyu gaspetmiştir. Hatip Dicle'nin, mazbatasını alarak milletvekiliği başlamıştır. Artık YSK'lık bişey kalmamış ve YSK'nın aldığı bu kararın hiçbir hukuki dayanağı yok" dedi.

Çelik'in konuşmasının ardından Emek, Demokrasi ve Özgürlük Blokunda bulunan diğer parti ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri de kısa bir konuşma yaptı. Konuşmaların ardından grup sloganlar atarak olaysız dağılırken, emniyet güçlerinin YSK önündeki güvenlik önlemleri devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.