Zabıta balıkçıları çembere aldı

Zabıta balıkçıları çembere aldı
Esenyurt Belediyesi Zabıta Müdürlüğü kış aylarında sıkça tüketilen gıda maddesi balık satışı yapan dükkân ve pazarcılara yönelik denetim düzenledi.

Esenyurt Belediyesi Zabıta Müdürü Muhammed Taşbent ve zabıta ekipleri, İlçe Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğü Kontrol Mühendislerinin katılımı ile birlikte yapılan çalışmada, Esenyurt İlçesinde kurulan pazarlarda satışa sunulan Balık tezgâhları denetlenmiştir.

Yapılan Denetimlerde balıkçılara 5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri Bitki sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu ve ilgili Kanunun Gıda Hijyen yönetmeliği ile belirlenmiş kuralları uygulamaları konusunda Gerekli uyarılar yapılmıştır. Uygun olmayan balık satış alanları ve ürünlere müdahale edilmiştir.

Kış mevsimi nedeniyle balık tüketiminin artması ve halkın sağlığını doğrudan etkileyecek olan hijyen olmayan şartlarda ve Gıda Resmi Kontrol Raporu olmayan satıcılara balık satışı izin verilmedi. Taze olmayan balıkların ise satış alanlarına bırakılmadan gerekli yasal işlemler yapılmak üzere Gıda Kontrol Görevlileri ekipleri ile birlikte imha edildi. Balık tüketiminin arttığı bu günlerde Esenyurt İlçesi sınırları içerisinde balıkçı dükkânları, pazar yerleri ve seyyar olarak satışı yapılan balık tezgâhları titizlikle denetimi sağlanarak gerekli cezai uygulama yapıldı. Hijyen ve sağlıklı ortamda olmayan aynı zamanda ölçüm standartlarına uygun olmayarak balık satışı yapan hiçbir satıcıya izin verilmeyerek uygulama yapıldı.


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.