Zehir tacirlerine baskın

Zehir tacirlerine baskın
Narkotik polisi düzenlenen operasyonlarda 140 kilogram eroin ele geçirdi.

Narkotik polisi tarafından son 12 gün içinde düzenlenen 3 ayrı operasyonda yaklaşık 140 kilogram eroin ele geçirildi, 14 kişi de gözaltına alındı. Zanlılardan İran uyruklu karı kocanın polise yakalanmamak için 2 ve 5 yaşındaki çocuklarını kullandığı, Bulgaristan sınırında yakalanan 4 kişinin ise uyuşturucuyu Meriç nehrinden geçirmek için askeri kamuflaj planladığı ortaya çıktı.


İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 19-21 ve 27 Temmuz'da 3 ayrı operasyon gerçekleştirdi. Operasyonlardan ilki 19 Temmuz'da yapıldı. Doğu illerinden getirilen eroinin Bulgaristan'a götürülmek istendiğini öğrenen polis harekete geçti. Plakası belirlenen aracı takibe alan ekipler, Bulgaristan sınırına yakın olan Kırklareli'nin Kavaklı mevkiinde operasyon düzenledi. Baskında durdurulan araçta bulunan Savaşal K., Öcal K., Sinan A., ve İsmail H., gözaltına alındı. Yapılan aramalarda 12 paket halinde 6 kilo 50 gram eroin, 4 adet askeri kamuflaj, 4 telsiz, 2780 Euro ve 1800 TL ele geçirildi.


Yapılan sorgulamada zanlıların Bulgaristan'da bulunan müşterilerine istediği eroini götürmek istediği ortaya çıktı. Zanlıların araçta bulunan kamuflaj ve telsizlerle kendilerine asker görüntüsü vererek Meriç nehrinden geçmeyi planladığı belirlendi. Emniyette işlemleri tamamlanan 4 zanlı tutuklanarak cezaevine gönderildi.


İkinci operasyon ise 21 Temmuz'da Kadıköy'de düzenlendi. Baskında 2 ve 5 yaşında iki çocuğun da bulunduğu otomobilin sürücüsü İran uyruklu Hamid E., ile eşi Shırın E., gözaltına alındı. Yapılan aramalarda valiz içinde 38 paket halinde 19 kilo 750 gram eroin ve 2900 TL ele geçirildi.  Yapılan sorgulamada zanlıların İran'dan karayoluyla getirdikleri eroini İstanbul'da başka bir kişinin aracılığıyla Hollanda'ya götürmeyi düşündüğü belirlendi. Hamid E'nin polisin durdurmaması için eşi ve çocuklarını kullanarak kendilerine aile görüntüsü verdiği belirtildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Hamid E., tutuklanarak cezaevine gönderildi, eşi ise serbest bırakıldı.


Son operasyon ise 27 Temmuz'da Bolu'da düzenlendi. 3 aylık fiziki ve teknik takibin ardından ekipler, bir aracı durdurdu. Yapılan aramalarda 113 kilogram eroin, 142 gram esrar, 19 gram kenevir, 2 adet extacy hap, 4 tabanca, 68 bin 590 Euro, 122 bin 415 TL ve 400 Dolar ele geçirildi. Baskında Mehmet Zeki Ş., Güner K., Ali Galip Ş., Mükremin Y., Harun B., Deniz Y., İbrahim Y., Alpaslan Y., gözaltına alındı. Uluslararası çalışan şebekenin uyuşturucuyu Hollanda'ya götürmeyi planladığı bildirildi. Adliyeye sevk edilen 8 zanlıdan 4'ü tutuklanarak cezaevine gönderildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.