Zeynep artık hava kuvvetlerinin kızı

Zeynep artık hava kuvvetlerinin kızı
Önceki gün herkesin gözlerini yaşlarla dolduran bir trafik kazası yaşandı. Uçuruma düşen otomobilde anne ve babasını kaybeden 1 yaşındaki Elif Zeynep, mucize eseri hayatta kaldı. Kazadan 26 saat sonra bulunan bebeği parkasıyla saran babasının komutanı Bin

MİNİK Elif Zeynep’in o korku dolu bakışları yüreğimize çöktü. Bir mucizeden kurtulmuştu... Datça’da babası Ahmet Murat Birdane’nin birliğinden pazar 13.00 sıralarında yola çıkmışlardı. Annesi Mehtap Birdane’nin Kırıkkale’deki amcasının cenazesine gidiyorlardı. Yollar keskin virajdı. Uçurumdu, dardı... 

AİLE HAVA RADAR’I ARADI
Saat 14.00 sıralarında her şey bitti. Sanki zaman durdu, film koptu... İşte tam o an ne oldu kimse bilmiyor. Birdane çiftinden saatlerce kimse  alamadı. Telefonla aradılar, yanıt alamadılar. Aileye ulaşamayan yakınları hemen Datça’daki Hava Radar Mevzi Komutanlığı’na durumu bildirdi. Arama çalışmaları başladı. Önce anne ve babanın cesedine ulaşıldı. Elif  Zeynep’in ise ağlama sesi duyuldu. Aracın bulunduğu yere 50 metre uzaktaydı. Babasının komutanı Binbaşı Erdim Zeren, parkasını çıkarıp hemen Elif Zeynep’e sardı. Korku dolu bakışları zihinlere kazınan minik kız, hastaneye kaldırıldı. Onun aç susuz, gecenin ve vahşi doğanın ortasında geçirdiği 26 saat sonrası kurtuluşu mucize olarak kayıtlara geçti. 

ZEYNEP BİZLERE EMANET
Minik Elif  Zeynep’in tedavisi Marmaris Devlet Hastanesi’nde sürüyor. Sağlığı çok iyi. Başında ise babasının silah arkadaşları bekliyor. Bu mucize kurtuluşun ayrıntılarını öğrenmek için telefonla ulaştığımız ve Elif Zeynep’e parkasını saran Binbaşı Erdim Zeren, “Zeynep artık bu birliğin kızı. Sadece bizim değil tüm Hava Kuvvetleri’nin kızı. Bizlere emanet. Aile gelip teslim alacak ancak biz de okulunu bitirene, gelin olana kadar takip edeceğiz” dedi. 

50 METRE EMEKLEMİŞ  
Zeren, Birdane çiftinin ölüm yolculuğunu da şu sözlerle anlattı: “Burası küçük bir birlik. Hepimiz yıllardır aile gibiyiz. Ahmet Murat Birdane 2005’ten bu yana hava savunma sistemimizde görev yapıyor. Elif Zeynep kızımız, Mehtap Hanım da kardeşimiz gibiydi. Dört yıllık evliydiler. Kendisi yıllık izindeydi. Eşinin amcasının vefatını duyunca yola çıktılar. Birlikten yolcu ettik, vedalaştık. Akşam haber alamayınca aramaya başladık. 14.00 sularında jandarmadan anne babaya ulaşıldığı ancak bebeğin orada olmadığı haberini aldık. Biz de birlikten yola çıktık. Vardıktan beş dakika sonra, araca 50 metre uzakta Elif Zeynep’i bulduk. Yeni yürümeye başladığı için biraz da emekleyerek arabanın bulunduğu noktadan uzaklaşmış. Korkunç bir kazaydı. Bu kazadan kurtulmasının yanında bu vahşi doğada o kadar uzun yaşaması bir mucize. Domuzların bulunduğu bir bölge. Öğrendiğimiz kadarıyla yağmurun olması kokunun yayılmasını önlemiş... Bulduğumuzda Elif Zeynep çok üşümüştü hemen parkama sardık.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.