1 ay önce evlenmişlerdi

1 ay önce evlenmişlerdi
Tunceli’nin Pülümür İlçesi kırsalında önceki akşam PKK’lı bir grupla girilen çatışma gece boyunca sürdü
Gece 2 asker yaralandı. Sabaha karşı yeniden sıcak temas sağlandığında da Piyade Uzman Onbaşı Hüseyin Gözübüyük şehit oldu. 1 asker de yaralandı. Şehit Gözübüyük’ün 1 ay önce evlendiği eşi Arzu acı haberi alınca bayıldı.



TUNCELİ’nin Pülümür İlçesi’ne bağlı Çakırkaya Köyü kırsalında güvenlik güçleri, önceki akşam 10-15 kişilik PKK’lı bir grupla çatışmaya girdi. İlk çatışmada 2 asker yaralandı. Çatışma gece boyu aralıklarla sürerken, dün sabah yeniden sıcak temas sağlanan teröristlerin açtığı ateşle Hataylı Piyade Uzman Onbaşı Hüseyin Gözübüyük şehit oldu. 1 asker de yaralandı. Yaralı asker, hemen Elazığ Asker Hastanesi’ne götürülerek tedaviye alındı. Bölgeye Tunceli 4’üncü Komando Tugay Komutanlığı’ndan helikopterlerle profesyonel birliklerin sevk edildiği bölgede çatışmalar sürüyor. Gözübüyük’ün şehit olduğu haberini, ailesine Hatay Garnizon Komutanı Piyade Albay Semih Erdoğan, sağlık görevlileriyle birlikte verdi. Evde, oğlunun şehit olduğunu öğrenen anne Aysel ve baba Ahmet Gözübüyük sinir krizleri geçirdi. Şehidin baba evine yakınları tarafından Türk bayrağı asıldı. Şehidin amcası Abdullah Gözübüyük, Hüseyin’in yaklaşık 1 ay önce evlendiğini, 24 yaşındaki eşi Arzu’nun ise Mersin’de bulunan anne ve babasını ziyarete gittiğini anlattı. Evlendikten sonra 15 gün birlikte olabildiği eşi Uzman Onbaşı Hüseyin Gözübüyük’ün şehit olduğu haberini ailesinin Mersin’in Ayvagediği Beldesi’nde öğrenen Arzu Gözübüyük şoka girdi. Sağlık ekibiyle birlikte eve gelen askerlerden haberi alınca bayılan genç kadına sakinleştirici iğne yapıldı. Kimseyle konuşmayan ve ağlayamayan Arzu Gözübüyük’ün annesi Sevgi Bölükbaşı, hiç oğlu olmadığı için damadını oğlu gibi sevdiğini belirterek ağıt yaktı.

Şehit Onbaşı Hüseyin Gözübüyük’ün cenazesi Elazığ Asker Hastanesi’nde düzenlenen törenin ardından Hatay’a gönderildi.

5’er kiloluk 2 bomba


Tunceli’de insansız hava aracının dün öğle saatlerinde, Çakırkaya ile Kaymaztepe köyleri arasındaki ormanlık alanda bir grup PKK’lıyı görüntülemesi üzerine, özel birlikler bu bölgeye kaydırıldı. Birliklerin karadan intikali sırasında ise PKK’lıların plastik patlayıcılarla hazırlayarak, patika yola döşediği tahrip gücü yüksek 2 uzaktan kumandalı bomba bulundu. Basma düzenekli ve 5’er kiloluk bombalar olay yerinde imha edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.