1 KASIM KAMPI!

1 KASIM KAMPI!
İBB CHP Grup Başkanvekili Ertuğrul Gülsever meclis üyeleri ve belediye başkanları ile 2 gün kampa gireceklerini söyledi. 1 Kasım sonuçlarının en teferruatlı şekilde masaya yatırılacağını belirten Gülsever, AK Parti’nin gerisinde kalan CHP’li ilçeleri de g
 İstanbul Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Başkanvekili Ertuğrul Gülsever 1 Kasım seçim sonuçlarını Gazete İstanbul'a değerlendirdi. Seçim sonuçlarını ana hatlarıyla değerlendirdiklerini fakat İBB meclis grubu olarak 15 gün sonra iki günlük bir kamp yapacaklarını söyledi. “Bu kampta sonuçları uzun uzadıya değerlendiriceğiz” diye konuşan Gülsever, “Şu anda yeri tespit edilmedi ama Silivri hudutları içersinde bir yer bulucağız. Seçimde yapılan hatalar ve sorunların çözümü noktasında değerlendirme yapılacak. Sonucunda da bir rapor hazırlayıp hem İl Başkanlığımıza hem Genel Merkez'e bu konudaki düşüncelerimizi, önermelerimizi sunmaya çalışıcağız” ifadelerini kullandı.

Yeni bir dil geliştirmeli
Sonuç olarak ortaya çıkan tabloyu da yorumlayan Gülsever, “AKP merkez sağdaki oyları ve onun  ötesindeki daha radikal sağ oylarını konsüle etmiş vaziyettedir” tespitini yaptı. Bundan sonraki süreçte MHP'nin oylarının daha da eriyeceğini savunan Gülsever, “Biz de CHP olarak insanların kendi sınıfsal bilinçlerinin ne olduğunu iyi belirlemeliyiz. Yaşam koşullarına göre hareket etmelerini sağlamalıyız. İnsanların böyle takım tutar gibi oy kullanmak yerine yaşamlarına denk düşecek siyasal politikalara destek olmalarının önünü açmalıyız. Yeni bir söylem dili geliştirmek zorundayız. Buna uygun politik, stratejik ve siyasal gelişmeler oluşturmamız gerektiğine inanıyoruz. İşte o söylediğim toplantıda yeni önermelerde bulunmayı hedefliyoruz bu çerçevede ortaya çıkacak tablodanda yine sizi haberdar edeceğiz” diye konuştu.

Oylarımızı artırdık ama...
CHP'li belediye başkanlarının ilçelerinde AK Parti'nin gerisine düşmesini de değerlendiren Ertuğrul Gülsever, “Bugün yaptığımız toplantıya 6-7 belediye başkanımız katıldı. Gerçekleştireceğimiz kamp programına diğer başkanların katılımını istiyoruz” ifadelerini kullandı. Konuşmasını, “CHP'li belediyelerin yönettiği ilçelerde oylarımız düşmemiş aksine artmış. Ama sonuç itibariyle AKP oylarını ciddi derecede artırmış” şeklinde sürdüren Gülsever, “Bundan dolayı yüzdelerde farklı sonuçlar ortaya çıktı. Bizim de artık solun, sosyal demokrasinin yükselen bir değer olmasını sağlayacak siyasal bir dil kullanmamız gerektiği konusunda hemfikir. Dolayısıyla partinin politikalarına yön verecek, yeni politikalar oluşturmasına olanak sağlayacak bir siyaset dilinin oluşmas için çalışma başlatmış bulunuyoruz. Bugünden itibaren artan bir hızla bunu devam ettiricez” dedi.

Türkiye'ye örnek olmalı
CHP İBB Grubu'nun bu çalışmasıyla bütün Türkiye'ye örnek olması gerektiğini belirten Gülsever, “İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis Grubu parlamentodan sonra CHP'nin en büyük grubudur. Dolayısıyla bu grubun siyasette etkin bir rol oynaması gerektiğini düşüyoruz. Bugüne kadar belli nedenlerden ötürü bu rolünü oynamamış olabilir. Şimdi partininde böyle bir anlayışı öne çıkarması gerektiğini düşünüyoruz. Çünkü biz halkla içi içe olan birinci derecedeki sorumlu kişileriz. Partiyi bu konuda zorlama içersinde olduğumuz kesin” açıklamasını yaptı.

Bir haftalık kurultay
CHP'de tartışılan kongre sürecine de değinen Gülsever, “Bugün burda konuştuğumuz birinci önermemiz şudur; partinin bu saatten sonra genel başkanı kim olsun, parti meclis üyeeleri kimlerden oluşsun biçimindeki bir günlük kurultaylar yerine, bütün bu sorunların hepsinin tartışabielceği 3 günlük belkide bir haftalık uzun süreli, herkesin düşüncesini ifade edebileceği büyük kurultayların yapılmasını talep ediyoruz. Bu kurultaylarda seçim olmak zorunda değildir. Partinin hem iç hem dış dinamiklere karşı bundan sonra belirleyeceği yolun haritanın ne olacağının saptanması gerekir” önerisinde bulundu.

Emek Karakaş

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.