1.5 Yıllığına YÖK'e atanan AKP'li 5 yıldır koltuktan kalkmadı

1.5 Yıllığına YÖK'e atanan AKP'li 5 yıldır koltuktan kalkmadı
AK Parti’den Milletvekili Aday Adayı olan Fehmi Başaran, seçimlerde Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne giremedi. Sayıştay kontenjanından 2016 yılında 1.5 yıllığına atandığı YÖK’teki görevi devam ediyor.

YÖK Denetleme Kurulu Üyesi Fehmi Başaran, 7 Haziran 2015’ yılında genel seçimler için Sayıştay Başkan Yardımcılığı görevinden emekliliğe ayrıldı.

Birgün'den Mustafa Mert Bildircin'in haberine göre; Milletvekili olamayan Fehmi Başaran, emekli olmasına karşın Sayıştay kontenjanından YÖK Denetleme Kurulu Üyeliği’ne getirildi.

YÖK’e Sayıştay kontenjanından atanan başka bir ismin görev süresini tamamlamak için bir buçuk yıllığına seçilen Fehmi Başaran, halen koltuğu terk etmedi.

AK Parti iktidarları döneminde, “Belirli isimlerin kayrılması için” kullanıldığı gerekçesiyle eleştirilen kamu atamalarında tartışmalı bir uygulama daha açığa çıktı.

Sayıştay’dan AK Parti milletvekili olabilmek için ayrılan Fehmi Başaran, seçimlerinden sonra YÖK Denetleme Kurulu Üyeliği’ne getirildi.

1953 Konya doğumlu Fehmi Başaran, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden mezun olduktan sonra sırasıyla Kaymakamlık ve Maliye Bakanlığı’nda Hesap Uzmanlığı yaptı.

Kamuda çeşitli görevler alan Fehmi Başaran, 1998 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nca Sayıştay Üyeliği’ne seçildi.

Fehmi Başaran 2011 yılında Sayıştay Başkan Yardımcılığı görevine kadar yükseldi. 7 Haziran 2015 yılı seçimleri sürecinde siyasete atılmak isteyen Fehmi Başaran, Sayıştay’daki görevinden ayrıldı, AK Parti Konya Milletvekili Aday Adayı oldu.

SİYASET OLMADI YÖK’E ATANDI

Milletvekili olamayan Fehmi Başaran’ın imdadına Sayıştay Başkanlığı yetişti. YÖK Denetleme Kurulu Üyesi Ahmet Gümüş, Nisan 2015’ yılı Sayıştay Üyeliğine seçilince YÖK’teki Sayıştay kontenjanı boş kaldı.

Başkanlık, Ahmet Gümüş’ün YÖK’te kalan görev süresini tamamlamak için Fehmi Başaran’ı 13 Mayıs 2016 yılında YÖK Denetleme Kurulu Üyeliği’ne getirdi.

Kendisinden önceki ismin kalan görev süresini tamamlamak için bir buçuk yıllığına seçilen Fehmi Başaran, yeni üye seçilmediği için YÖK’ten ayrılmadı.

Kaynak: Birgün

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.