21 Aralık'ın faturası gazetecilere kesildi

21 Aralık'ın faturası gazetecilere kesildi
Maya Takvimi'ne göre 21 Aralık tarihinde gerçekleşecek olan "kıyamet"te ayakta kalacağı iddia edilen İzmir'e bağlı Şirince köyünde beklenen kıyamet bereketi görülmedi.

 21 Aralık "Kıyamet" gününde bereketli bir gün geçirmek isteyen Şirince esnafı, sabah erken saatlerinde işyerlerini açtı.
 
Ancak köyde beklenenden az turistin bulunması esnafı hayal kırıklığına uğrattı.
 
Ekofinans.com'un haberine göre Otellerde önceden yapılan rezervasyonların son dakikada iptal edildiği belirtildi.
 
Finans Cafe programına katılan Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür, "Şirince ulusal sınırlarında görünür bir köyken bu haberlerle artık uluslararası mecralarda da görünür hale geldi. Kesinlikle faydalı bir tanıtım fırsatı olduğunu düşünüyorum" dedi.
 
Ülgür, "Şirince adı gibi şirin bir köy. Şimdi bu haberlerin ardından uluslararası ilginin de arttığını görüyoruz. Ancak bugün Şirince normal ticaretini bile yapamıyor. Ancak bu organizasyon nedeniyle normal ziyaretçi sayısı bile yok. Haftasonları halihazırda 20 bin 30 bin ziyaretçiyi ağırlayan bir köy ama bugün havanın güzel olmasına rağmen Cuma bekletisi olan 4 -5 bin ziyaretçi bile yok" dedi.
 
BASIN TURİSTLERİ KAÇIRDI
 
Şirince köyü sakinleri ise basının bu olayı çok şişirdiği ve gelecek olan potansiyel turistleri de kaçırdığını ifade edildi.
 
YOĞUNLUK GAZETECİLERDEN
 
Pansiyon ve otellerin günler öncesinde dolmasına rağmen sokaklarda basın mensubu ve güvenlik güçlerinin fazlalığı dikkat çekti. Köyde bin 500 jandarma ve polis ekibinin yanı sıra 500'den fazla da gazeteci bulunuyor. Köydeki otellerde medya mensuplarının büyük yoğunluk yarattığı ifade edildi.
 
PARASINI ÖDEYİP GELMEDİLER
 
Tarihinin en kalabalık ziyaretçi sayısına ulaşmayı hedefleyen konaklama tesisleri, büyük hayal kırıklığına uğradı. Köyde, aşırı ilgi nedeniyle kaos ortamı yaşanabileceği yönündeki endişeler, köydeki pansiyon ve butik otel işletmelerinde yaptırılan rezervasyonların iptal edilmesine yol açtı.
 
Kaos ortamına girmek istemeyen bazı turistlerin ücretlerini ödemelerine rağmen rezervasyonlarını iptal ettirdikleri öğrenildi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.