23 Haziran'da nerede oy kullanacağım? YSK seçmen sorgulama

23 Haziran'da nerede oy kullanacağım? YSK seçmen sorgulama
23 Haziran'da oy kullanabilmek için seçmen kaydını sorgulaması önem taşıyor. TC kimlik numarası ile seçmen sorgulama linki haberimizde.
Yenilenen İstanbul seçimlerinde vatandaşlar önceki seçim yerlerinde oy kullanacaklar. Vatandaşların 23 Haziran’da oy kullanabilmesi için mutlaka YSK’da ya da e-Devletten seçmen kaydını sorgulaması gerekiyor, seçmen kaydını bulamayanların bizzat nüfus müdürlüklerine başvuru yapmaları gerekiyor. 


 

Seçmen sorgulama sistemi seçimler yaklaşırken merak konusu oluyor. YSK, İstanbul seçmen listesini yayınladı. Milyonlarca İstanbullu seçmen kaydını sorgulama işlemini yapmak istiyor. Aşağıdaki link üzerinden giriş yaparak YSK seçmen kaydınızı sorgulayabilirsiniz…


YSK SEÇMEN KAYDI SORGULAMA NASIL YAPILIR?
Yurt İçi seçmen sorgulama yapmak için e-Devlet Kapısından ya da https://secmen.ysk.gov.tr/ysk/secmenBilgiYurtici.jsp sitesine girip, “Nüfusa Kayıtlı Olduğu İl”, “T.C. Kimlik Numarası”, “Nüfusa Kayıtlı Olduğu Sıra No” gibi bilgileri doldurduktan sonra resim doğrulaması yaptığınızda nerede oy kullanacağınızı öğrenebilirsiniz.

OY KULLANIRKEN GEREKEN BELGELER NELER?
Sandık başına gelen seçmen; Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasını taşıyan; Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı, Geçici Kimlik Belgesi, nüfus cüzdanı, resmî dairelerce verilen soğuk damgalı kimlik kartı, pasaport, evlenme cüzdanı, askerlik belgesi, sürücü belgesi, hâkim ve savcılar ile yüksek yargı organı mensuplarına verilen mesleki kimlik kartı, avukat, noter ve askerî kimlik kartı gibi kimliğini tereddütsüz ortaya koyan resimli, resmî nitelikteki belgelerden birini başkana verir ve seçmen sıra numarasını söyler. Bu belgelerden birini vermeyen seçmen oy kullanamaz. (298/87, 91).


Belediyeler ile köy veya mahalle muhtarlarınca düzenlenip onaylanan kimlik belgeleri seçmenin kimliğinin tespitinde geçerli değildir (298/87).

 Üzerinde Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası olmayan resimli ve resmî bir kimlik belgesi ibraz eden seçmenin oy kullanabilmesi için, bu belgelerin yanında ayrıca seçmen bilgi kâğıdını veya nüfus müdürlüklerince verilmiş nüfus kayıt örneğini ibraz etmesi şarttır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.