23 Nisan Kutlu Olsun

23 Nisan Kutlu Olsun
Mustafa Kemal Atatürk tarafından dünya çocuklarına armağan edilen 23 Nisan Çocuk Bayramı'nda bu sene çocuklar sokaklardan uzak kaldı. Pandemi nedeniyle okulların kapalı olması ve kutlamaların iptali nedeniyle sadece evlerde kutlama yapılırken cıvıl



Büyük önder Atatürk'ün düşüncesinde çocuklar, milletin geleceğidir. Onlara duyduğu sarsılmaz güvenin ve büyük sevginin ifadesi olarak, millî bayramımız olan 23 Nisanlar'ı çocuklara armağan etmiştir. Tarihimizin gurur dolu sayfalarının yeni nesillerce öğrenilmesi ve Türk Devleti'nin devamını emanet edeceğimiz yeni Cumhuriyet bekçilerinin bu bilinçle yetişmesi amacıyla 23 Nisanlar, önemli birer vesiledir.


PANDEMİ NEDENİYLE BURUK BAYRAM

 
Mustafa Kemal Atatürk tarafından dünya çocuklarına armağan edilen 23 Nisan Çocuk Bayramı TBMM'nin açılışının birinci yılından itibaren kutlanıyor. Türkiye ve KKTC'nin yanısıra Kosova Cumhuriyeti'nde de" 23 Nisan Kosova Türkleri Milli Bayramı" olarak kutlanıyor. Fakat bu sene pandemi nedeniyle kutlamalar büyük ölçüde iptal edildi. Okulların kapalı olması da bu güzel bayramda ayrı bir burukluğa neden oldu.

ÇOCUKLARA ÖZEL 23 NİSAN GAZETESİ
Pandeminin engel olduğu kutlamalar bu sene daha çok çevrim içi olarak gerçekleştiriliyor. Milli Eğitim Bakanlığı da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında çocuklara özel gazete hazırladı. "Gazetecik" adıyla yayınlanan 23 Nisan özel çocuk gazetesi, içinde 23 Nisan’ın öneminin anlatıldığı makaleler, oyunlar, hikayeler ve etkinliklerin yer aldığı 8 sayfadan oluşuyor. Gazetecik, Bakanlığın internet sitesinden indirilip, okunabiliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.