4 günlük yılbaşı yasağında market ve fırınlar açık mı?

4 günlük yılbaşı yasağında market ve fırınlar açık mı?
Yılbaşı kısıtlamaları, koronavirüs nedeniyle açıklandı. Vatandaşlar yasaklar sırasında 'market ve bakkallar kapalı mı?' sorusuna yanıt arıyor.

4 gün sokağa çıkma kısıtlamasının uygulanacağı açıklanmıştı. Koronavirüs nedeniyle gerçekleştirilen kısıtlamalar neticesinde 31 Aralık yılbaşı gecesi de dahil olmak üzere 4 gün yasaklar hayata geçirilecek.

Kısıtlamalar süresince de herhangi bir yılbaşı kutlaması yapmaya da müsaade edilmeyecek. İçişleri Bakanlığı yılbaşı genelgesiyle 4 gün boyunca uygulanacak yasakları duyurdu. İşte, detaylar...

4 GÜN YASAKLARDA MARKETLER AÇIK MI, KAÇA KADAR AÇIK?

Hafta içinin yanı sıra hafta sonu aralıksız düzenlenen sokağa çıkma yasaklarında market, bakkal gibi iş yerleri belli saatleri arasında faaliyetlerini sürdürebiliyor.

Kısıtlamanın olduğu Cumartesi ve Pazar günleri market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçiler 10.00-­17.00 saatleri arasında açık oluyor.

Vatandaşların ise zorunlu ihtiyaçlarının karşılanması ile sınırlı olmak ve araç kullanmamak şartıyla ikametlerine en yakın market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçilere gidip gelmeleri ise serbest hale getirildi.

Aynı saatler arasında market, bakkal, manav, kasap, kuruyemişçiler ve online sipariş firmaları evlere/adrese servis şeklinde de satış yapabiliyorlar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.